Autentične akcijske scene s Tomom Cruiseom

Tom Cruise sve akcijske scene u filmovima izvodi sam, bez pomoći kaskadera

Skakanje s prozora na 124. katu Burj Kahlife u Dubaiju, borbe sa samurajskim mačevima, penjanje po najvišim planinskim vrhovima bez užeta, vratolomije su koje nisu nimalo strane glumcu Tomu Cruiseu.

Tom Cruise

Donosimo vam kadrove snimanja petoga nastavka serijala, ‘Nemoguća misija: Odmetnuti’. Već smo navikli na to da poznati glumac svoje akcijske scene voli izvoditi sam, rijetko kada uz pomoć kaskadera, ali nismo očekivali da će se potpuno samostalno upustiti u snimanje scene u kojoj visi s ogromnog Airbus A400M aviona u letu!

Ovisnik o adrenalinu uvijek je inzistirao da u svim svojim vratolomijama sudjeluje sam, bez ikakve pomoći kaskadera. Nervozno su ga budnim okom konstantno pratili tehničari i cjelokupna filmska ekipa.

Koordinator kaskadera Wade Eastwood tom je prilikom izjavio: “Ne možete objesiti zvijezdu vrijednu preko milijun dolara na vanjsku stranu aviona, ali Tom je htio biti na vanjskoj strani tog aviona, u letu!”

Ako tome još pridodamo i činjenicu da je redatelj i jedan od scenarista ovog nastavka ‘Nemoguće misije’ oskarovac Christopher McQuarrie (zlatni kipić osvojen za scenarij filma ‘Privedite osumnjičene’), sigurni smo da napetosti i sjajnih akcijskih scena neće nedostajati.

Uz Toma Cruisea glavne uloge tumače Alec Baldwin, Rebecca Ferguson, Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames i Sean Harris.

Komentari