Uspjeh filma ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’

U prva tri dana prikazivanja najiščekivaniju hrvatsku komediju godine vidjelo 15 tisuća gledatelja

Najiščekivanija hrvatska komedija godine, ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’ redatelja Ivana Gorana Viteza nakon što je izazvala nezapamćeni interes na svojoj premijeri u Zagrebu, kada se u CineStaru tražila dvorana više, s prvim vikendom prikazivanja izazvala je i veliki interes publike. U prva tri dana prikazivanja film je oduševio 15 000 gledatelja koji su smijehom ispunili kino dvorane diljem Hrvatske. Ove brojke, u prva tri dana film svrstavaju u društvo hrvatskih filmova koji su imali fantastično kino otvaranje.

Nakon zagrebačke premijere, publika je pohrlila u kina diljem Hrvatske ne bi li pogledala partizansko-ustaško-četnički spektakl koji odgovara na pitanje: ‘Gdje si bio ’45-te?’. Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu ‘Čimbenik X’: pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat. Saznajte tko je pobijedio u Drugom svjetskom ratu, a tko u prvom hrvatskom talent showu; kako su u 40-ima izgledali šoping centri, a kako razgovori za posao; koji je automobil Hitler poklonio Paveliću i kakve je mudre misli Tito zapisao u svojem nikad objavljenom priručniku za samopomoć.

Premda smještena pred kraj Narodnooslobodilačkog rata, priča Narodnog heroja Ljiljana Vidića govori o Hrvatskoj danas: još uvijek živimo u 1945-oj, još uvijek se dijelimo na partizane i ustaše, nikako da se dogovorimo tko je heroj, a tko zločinac – i kako stvari stoje, još ćemo se načekati dok dobijemo zvijezde veće od Tita i Pavelića. U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić-Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler.

Komentari