Zapleti i nevjerojatne priče o tri kćeri u filmu Ivone Juke ‘Ti mene nosiš’

Film 'Ti mene nosiš' donosi presjek života tri kćeri, a njihove priče se odvijaju istovremeno, ali neovisno, jer svaka je intimna i autentična, njihovi životi se okrznu i ne znajući koliko imaju zajedničkog, a one kroz život nose svoje očeve, ali i njima očevi trebaju da se suoče sa sobom

‘Ti mene nosiš’ je debitantski cjelovečernji igrani film nagrađivane redateljice Ivone Juka, a njegova premijera održat će se 25. svibnja u CineStar kinima u distribuciji 2i Filma. Nakon hrvatske premijere krenut će i redovna kino distribucija filma u cijeloj regiji te je dogovoreno njegovo prikazivanje u Srbiji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini. A film donosi priču koja istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi. Zato je i Ivona Juka odabrala triptih, tri priče o tri kćeri, različitih godina, statusa i iz različitih obitelji, kako bi prikazala više od jednog intimnog odnosa i pokrila širu paletu odnosa. Jedna kći tek gradi odnos s ocem, druga kći svoj izgrađen odnos nepovratno gubi, a treća kći se suočava s porušenim odnosom kako bi lakše prihvatila budućnost.

'Ti mene nošis'

“Kćeri u ovoj priči nisu tatine princeze, već snažne osobnosti, s puno mana, ograničenja, strahova, poraza, ali istovremeno odvažne da se nose sa svojim greškama i vlastitim transformacijama. Ovo je priča o antijunakinjama, koje o sebi ne gaje iluzije, ali ne odustaju od snova o boljoj budućnosti i ne predaju se, itekako se bore”, rekla je redateljica Ivona Juka.

U filmu igraju najveće glumačke zvijezde regije: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić te niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije.

Po prvi put na filmu se pojavljuju i izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić. Uz njih dio filmske ekipe čine talijanski glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji je tijekom karijere surađivamo sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput ‘Il Divo’ Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet poznat po velikim filmskim hitovima kao što su ‘Melancholia’, ‘Girl with the Dragoon Tatto’ i mnogi drugi. Ono što je karakteristično za ovaj projekt i film je činjenica da je sniman 72 dana na 92 lokacije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te je u filmu glumilo 70 glumica i glumaca koji su zajednički doprinjeli odličnom filmskom i umjetničkom ostvarenju.

U nastavku pogledajte trailer filma ‘Ti mene nosiš’:

Foto: Press

Komentari