Album Hladnog piva dostupan i na YouTubeu

Prije nego li su publici predstavili svoj novi album 'Dani zatvorenih vrata' članovi benda Hladno pivo omogućili su njegovo slušanje putem YouTubea, kao i on-line narudžbu albuma, te tako oduševili fanove diljem svijeta

Ovaj vikend članovi benda Hladno pivo su album ‘Dani zatvorenih vrata’ predstavili zagrebačkim fanovima na druženju u Vinylu, gdje se unatoč sivilu i kiši skupio velik broj ljudi željni novog njihova zvuka.

Hladno pivo odužilo im se polusatnim koncertom na kojem su uživo izveli neke od novih pjesama a nakon toga neumorno su stavljali potpis na novi album i fotografirali se sa slučajnim ili namjernim posjetiteljima.

No da nitko ne bi ostao zakinut, bend je samo par sati prije početka promocije na svom Youtube kanalu postavio cijeli album što je oduševilo njihove štovatelje diljem svijeta.

Link na album nalazi se ovdje, stoga ga poslušajte!

U nešto više od 24sata album je zabilježio više od 55 tisuća slušanja, što je poprilično impozantna brojka, a pohvale novim pjesmama ne prestaju stizati.

Novi album sadrži 15 pjesama, od čega su tri već poznate. Tako se na albumu uz ‘Na ovim prostorima’, ‘Messi’ i aktualnog singla ‘Vjeruj u mene’ nalaze i pjesme ‘Žena’, ‘Firma’, ‘Barba’, ‘Stari šajeser’, ‘Mojoj majici’, ‘Lijepa riječ’, ‘Tijana’, ‘Dibidus’, ‘Zombi party’, ‘Udarna vijest’, ‘Dan oslobođenja’ i ‘Bivša žena’… a njihova je publika već počela isticati svoje favorite dok će bendu izbor sljedećeg singla predstavljati slatke muke.

– Došao je i taj dan kad naš novi album može postati svačiji. Mi kao bend smo svoj posao napravili i sve što znamo i osjećamo stisli u tih 15 pjesama. Namjera nam je bila napraviit rock’n’roll album bez puno dodataka, s uglavnom četiri instrumenta i jasnim tekstovima. Znamo da je opet prošlo četiri godine, ali kad poslušate vidjet ćete da se isplatilo čekati. Živjeli! – poručuju članovi Hladnog piva povodom izlaska novog albuma.

Ovo je njihov 8. studijski album, stvarao se u prostoru propalog industrijskog kompleksa Katran uz pomoć producenata Pavla Miholjevića i Jurice Ferine dok su gosti na albumu Tomfa iz Kawasaki 3p-a te Golub iz Goblina.

A s izlaskom albuma ‘Dani zatvorenih vrata’ uvedena je novina u svijet hrvatske diskografije, a to je mogućnost presonaliziranog ‘preorder-a’ koju je bend dao na svojoj stranici www.hladnopivo.hr.

Tako je veliki broj albuma naručen i prije nego što su fanovi imali prilike čuti pjesme, što je svojevrstan presedan, a narudžbe su stizale osim iz zemalja Europe (Njemačka, Austrija, Španjolska, BiH, Srbija, Makedonija, Slovenija, Crna Gora..) i iz daleke Amerike, Australije te Novog Zelanda.

Nakon zagrebačke promocije Hladno pivo održat će 23. travnja promociju albuma u Pančevu, koncertom koji se rasprodao u svega dva dana.

Ovo je prvi album koje Hladno pivo izdaje samo za sebe, pod etiketom Gajba records i poručuju: “Naša mlada firma Gajba records je naš nježni mladi cvijet i preporučeno mu je zalijevanje kupnjom originalnih primjeraka albuma, kako se ne bi osušio do novog cvjetanja.”

Sve novosti  benda pratite na njihovoj Facebook stranici ili na web stranici benda.

Foto: Press

Komentari