Ana Rucner spotom predstavlja ljepote Novigrada

Ana Rucner je u suradnji s Turističkom zajednicom Novigrada snimila video spot kojim predstavlja ljepote tog istarskog grada

Premijera spota Ane Rucner i Turističke zajednice Novigrada, nježni zvukovi Habanere istaknuli su ljepotu istarskog gradića Novigrada. Kroz opuštenu šetnju tri mlade djevojke upoznaju nas s ljepotama i znamenitostima ovog piktoresknog istarskog gradića koji nosi slogan: Novigrad – mjesto za sva osjetila. Sama ideja spota je predstaviti Novigrad kroz spontani susret triju djevojaka putem web aplikacije foursquare. One kreću u gradsku avanturu i otkrivaju grad i njegove ljepote. Posebno je atraktivan zadnji kadar s pogledom na starogradske zidine i zalazak sunca po kojem je Novigrad poznat.

Spot je sniman na atraktivnim gradskim lokacijama kao što su Veliki trg, Novigradski zvonik (s pogledom na novigradski arhipelag), park Novigradske biskupije i crkva Sv. Pelagija i Sv.Maksima, Gradska lođa (jedina u Istri na moru), muzej Lapidarium, gradska lučica Mandrač te marina Nautica. Tu su i prepoznatljive starogradske zidine iz 13. stoljeća, a kroz gastronomske kadrove lokalne kuhinje predstavljena su i tradicionalna jela karakteristična za taj kraj, koja se spravljaju u novigradskim restoranima.

Ideja za realizaciju spota nastala je sasvim slučajno nakon jednog koncerta Ane Rucner, naime pokazala se potreba za predstavljanjem Novigrada kao modernog turističkog mjesta u kojem se može opustiti i uživati u vrlo ukusnoj hrani, moru, prekrasnoj prirodi i drevnim kulturnim znamenitostima.

Budući da je Ana Rucner do sada već više puta nagrađivana kao autorica turističkih spotova koje često prikazuje na svojim nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu, ova je suradnja bila logičan nastavak, jer Ana je već iskusna u produciranju ove vrste spotova, a Turistička zajednica je željela u suradnji s njom predstaviti na atraktivan i zanimljiv način ljepote Novigrada.

Komentari