Ana Rucner svirat će za sretno djetinjstvo malih Baranjaca

Ove godine Ana Rucner obilježava 15 godina svog rada i ljubavi prema glazbi humanitarnim koncertima pod nazivom: '15 godina ljubavi za radost djece u Baranji', koje organizira u suradnji sa Rotary klubom Zagreb Maksimir

Ljubav i brižnost prema drugima obilježili su njezin život, a vrlo često prihod sa svojih koncerata daruje onima kojima je to najpotrebnije. Ove godine Ana Rucner obilježava 15 godina svog rada i ljubavi prema glazbi humanitarnim koncertima pod nazivom: ’15 godina ljubavi za radost djece u Baranji’, koje organizira u suradnji sa Rotary klubom Zagreb Maksimir. U zagrebačkom HNK 19. ožujka te u osječkom 23. ožujka, predstavit će svoje najizvođenije skladbe, koje su obilježile njezin dosadašnji rad, no i potpuno novi glazbeni pravac kojim će uskoro zakoračiti. Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je program koncerata, kao i svi sudionici.

‘Prihod s ovih koncerata, koje organiziramo u suradnji s Anom Rucner kao našom aktivnom članicom, darivat će se udruzi ‘Baranjski leptirići’ za nabavku medicinskih pomagala, Udruzi sv. Martina za pomoć ugroženim obiteljima i dječjem vrtiću Radost iz Darde te društvenom domu u Popovcu za izgradnju dječjeg igrališta. Rotary klub Zagreb Maksimir, čiji je moto ‘Dobra djela naš su put’ time nastavlja svoju tradiciju humanitarnog djelovanja’, napomenuo je g. Đuro Horvat, predsjednik Rotary kluba Zagreb Maksimir.

U prvom dijelu zagrebačkog koncerta Ana će predstaviti svoje najveće uspješnice te ugostiti Gorana Karana, Danijelu Pintarić, nagrađivanu solisticu kazališta Komedija te akademskog glazbenika, Ivana Jelića, dok će joj u Osijeku podršku pružiti HKUD Osijek 1862. uz popularni drmeš. Drugi dio je rezerviran za atraktivan novi program romske glazbe, kojeg će hrvatska čelistica premijerno izvesti na koncertima uz vokalni ansambl Arije, sjajne pjevačice koje su pjevale u Ladaricama. Za glazbenu pratnju na koncertima zadužen je Filip Gjud (koji uz Anu potpisuje aranžmane) sa svojim bendom, gudačima i trubačima.

Na koncertima će se prvi put prikazati i kratak dokumentarni film o Aninom životu i radu, poznatog redatelja Jakova Sedlara.

‘Baranja još od snimanja spota u Kopačkom ritu ima posebno mjesto u mom srcu. Jako mi je drago što ću pomoći prije svega dječici Baranje izgradnjom dječjeg igrališta i nabavkom medicinskih pomagala i zahvaljujem mojem Rotary klubu Zagreb Maksimir što je prepoznao vrijednost ove akcije. Uključite se u što većem broju, jer ništa ne može zamijeniti sretno djetinjstvo’, izjavila je Ana Rucner.

Komentari