Asian Dub Foundation i Mario Biondi na Croatia Music Adventuresu

Za nešto više od tjedan dana, točnije 28. srpnja, na kamenje Parka Orsule po prvi put zakoračit će britanska senzacija – Asian Dub Foundation, a samo 7 dana nakon njih, 4. kolovoza, dolazi karizmatični Talijan - Mario Biondi

Ususret njihovom prvom posjetu Dubrovniku, uputili su video pozdrave kojima najavljuju svoj dolazak na Park Orsulu povodom prvog Croatia Music Adventuresa.

Croatia Music Adventures je glazbeno – scenski projekt čiji je cilj promocija Hrvatske, spajanjem izuzetnih hrvatskih lokacija i stranih glazbenih zvijezda. To razlikuje ovaj neobični projekt od masovnih festivala ili koncerata na hrvatskoj obali ili kontinentu.

Prije tjedan dana, Asian Dub Foundation izdali su novi album ‘More signal and more noise’ koji će promovirati upravo u Dubrovniku. Bit će to njihov prvi nastup ikada na samom jugu Hrvatske! Bend danas čine Steve Savale, Dr Das, Akatava, Ghetto Priest, Nathan Flutebox Lee i Rocky Singh. Njihov zvuk je kombinacija jungle ritmova, duba, punk rock gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija, a na Park Orsulu donijet će duh buntovnog, ali kozmopolitskog britanskog miljea. Kao predgrupa britanskoj senzaciji, nastupit će najpopularniji ženski MC-a u regiji – SASSJA.

Mario Biondi široj hrvatskoj javnosti postao je poznatiji prije više od pola godine kada je svojim toplim glasom i fantastičnim interpretacijama soul, R&B i blues glazbe te pjesmama s hvaljenog albuma ‘Sun’ oduševio publiku u zagrebačkoj dvorani Lisinski. Njegov fantastični i baršunasti bas poznat je diljem svijeta, a u Italiji trenutno promovira svoj posljednji album ‘Beyond’. Zamjetnu karijeru postigao je u Japanu dok u svojoj karijeri bilježi i izvrstan nastup u Londonskom Royal Albert Hallu gdje je nastupao s grupom Incognito. Trenutno je aktualan njegov najnoviji singla albuma ‘Beyond’ – ‘Love is a Temple’.

Na Park Orsulu, 4. kolovoza donijet će romantične balade koje su ga i proslavile, ali i malo brži tempo za plesni podij. Kao predgrupa talijanskom Barryju Whiteu kako ga mnogi zovu, nastupit će grupa Soul Shadows koju čine vrhunski soul, funk glazbenici ove regije.

Komentari