Hommage Pragu Jurice Popovića

Predstavljamo vam šesti video singl s albuma 'Lunar' Jurice Popovića

Nakon putovanja kroz džunglu, Egipat, London, Svemir, virtualni svijet fraktala, došlo je vrijeme da posjeti grad Prag, koji mu je ostao u nezaboravnom sjećanju, a kojeg je prvi put posjetio kao dječak. “Razbuktao mi je maštu svojom arhitekturom, poviješću, naprednom mišlju od davnine i jednom riječju kulturom koja daje prepoznatljivost cijeloj srednjoj Europi. Svoje osjećaje prema tom gradu pretočio sam u jedan elegični glazbeni izričaj. Ovo je moj hommage gradu Pragu”, kazao je, o svom novom singlu jednostavna naziva ‘Prague’, Jurica Popović.

“Slušajući ovu skladbu kao asocijacija prvo što mi pada na pamet je putovanje, susreti s novim ljudima i razmjena iskustava s njima. Vječnja težnja dokazivanja obično na nekim novim mjestima bude prije prepoznata nego kod kuće, zato daljine i nesvjesno zovu da ih se posjeti svojim radom. Prag je jedno od tih mjesta”, objašnjava.

Ova skladba može pomoći kod zamišljenog putovanja do bilo kojeg mjesta na Zemlji ili do bilo koje točke u dubini Svemira ili možda u nutrinu samoga sebe, jer veliko je umijeće biti toliko slobodan i ‘lagan’ i otputovati u neki bolji svijet. Poslušajte ju:

music: Jurica Popović
creative assistant: Mihael Blum
mastering: Goran ‘la Chic’ Martinac
video: J.P. & M.B.
P & C Magic Music 2015

Komentari