Matija Dedić i Massimo prednjače po broju nominacija za Porin

Objavljena su imena nominiranih za Porin

U zagrebačkom prostoru HUB385 u ponedjeljak navečer bilo je vruće: stručni žiri birao je izvođače i skladbe u čak 35 kategorija! Najviše, čak sedam nominacija, dobio je Massimo za album ‘1 dan ljubavi’, te Matija Dedić za ‘Matija svira Arsena’ i ‘Jazzy Bach’. S pet nominacija slijedi ih Hladno Pivo sa svojim albumom ‘Dani otvorenih vrata’, te Gordan Tudor s četiri nominacije – za najbolji album klasične glazbe, izvedbe, snimke i produkcije.

S tri nominacije slijede 2Cellos, Arsen Dedić, Vatra, Pavel i prva pobjednica The Voicea – Nina Kraljić. Nina Kraljić, Josipa Lisac i Daria Hodnik natjecat će se u istoj kategoriji – za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Pavel i Vatra

Nina je nominirana u čak tri kategorije, a njezin mentor Jacques Houdek nominiran je u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe.

Arsen je nominiran, između ostalog i u kategoriji najboljeg tematsko – povijesnog albuma, ali i za najbolju vokalnu suradnju s Radom Šerbedžijom na pjesmi ‘O, mladosti’. Zapadni kolodvor, Ibrica Jusić i Ivan Zak nominirani su za najbolji album zabavne glazbe.

Silente, Elemental, Rundek Cargo Trio, TBF, Chui, Queen of Sabe, Miro Kadoić, Zvjezdan Ružić, Daria Hodnik i Tamara Obrovac izborili su se za dvije nominacije.

Završna dodjela nagrada održat će se 17. ožujka u Splitu, u dvorani Gripe.

Komentari