Mi smo Lisinsksisti, jeste li i vi?

U prepoznatljivom stilu Lisinskog, punom dobre energije i optimizma koji nikada ne sustaje, uoči velikoga završnog koncerta ovogodišnje sezone Ive Pogorelića, predstavljen je na konferenciji za novinare novi program koncertne sezone 2016/2017

‘Živio Lisinskizam’, slogan s kojim dvorana Lisinski juriša u novu sezonu objasnio je ravnatelj Dražen Sirišćević: “S Lisinskizmom i Lisinskistima slavimo zajedništvo, a prevladavamo podjele i isključivost raznih drugih izama, koji nas guše u dnevoj politici. Kada doista želite ići naprijed, ne lutate lijevo ili desno. Nemojmo zaobilaziti bolju budućnost. Krenimo je u susret, jezikom koji svi razumiju, jezikom glazbe. Zato je Lisinskizam, svih ljubitelja glazbe i onih koji će to tek postati, otvoren za sve ljude dobre volje!’

Lisinski

U novoj sezoni najavljen je program bez alternative i bez konkurencije s najvećim svjetskim orkestrima, dirigentima, solistima i hrvatskom glazbenom reprezentacijom.

Novu, 43. koncertnu sezonu otvorit će zajednički nastup ansambala Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Hrvatske radiotelevizije i Muzičke akademije u Zagrebu, koji će pod ravnanjem maestra Nikše Bareze izvesti pravu glazbenu senzaciju ‘Gurre Lieder’ Arnolda Schonberga. Maestro Nikša Bareza naglasio je kako su ‘Pjesme iz Gurrea’ jedno od nazahtjevnijih glazbenih djela 20. stoljeća.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako će nastaviti podupirati vrijedne umjetničke projekte koji izgrađuju kulturni identitet grada Zagreba i cijele Hrvatske. Zahvalivši svima u Dvorani koji dobro rade na glazbenoj izvrsnosti dvorane Lisinski, zaključio je kako će ljubitelji glazbe s odlično pripremljenim programom i od ove jeseni moći uživati u maestralnim nastupima domaćih i inozemnih virtuoza.

Lisinski

Predsjednik Uprave Splitske banke, Andre-Marc Prudent kao novi partner Lisinskog, rekao je kako je zajednički cilj Societe Generale i Dvorane doprinjeti snažnoj promociji kulture grada Zagreba i Hrvatske, naglasivši kako je Dvorana ključan element kulturnog života europske metropole, kakav Zagreb sigurno jest.

U novoj sezoni Lisinski subotom svirat će: Cameron Carpenter, najveći virtuoz orgulja na svijetu, vilonistički virtuozi Vadim Rjepin, Leonidas Kavakos i Isabelle Faust, briljatni flautist Emanuel Pahud, čudesni gitarist Petrit Ceku, naš nezaobilazni klavirski genij Ivo Pogorelić i mlada hrvatska pijanistička zvijezda Aljoša Jurinić. S dirigentima kao što su: Jonathan Nott, Christian Vasquez, Ivan Fischer, Trevor Pinnock i Gintaras Rinkevičius nastupit će Tokijski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar mladih Teresa Carreno, , Budimpeštanski festivalski orkestar, Komorna akademija iz Postdama, Novosibirska filharmonija, Zagrebački solisti… Lisinski nastavlja dugogodišnju suradnju i s Muzičkom akademijom u Zagrebu, s dva velika koncerta kojima će ravnati maestri Mladen Tarbuk i Tomislav Fačini.

Radost Lisinskizma kruži svijetom!

Komentari