Šimun Matišić i Matija Dedić na posljednjem koncertu ‘Zlatnog Zagreba’

Sjajni mladi vibrafonist Šimun Matišić i jedinstveni Matija Dedić, u četvrtak 24. studenoga nastupit će na posljednjem koncertu prvog 'Zlatnog Zagreba' - ciklusa koncerata posebnog sjaja!

Jedini pravi nasljednik legendarnog Boška Petrovića i jedan od najtalentiranijih mladih jazz glazbenika, mladi i nadareni vibrafonist i udaraljkaš Šimun Matišić, već za sobom ima niz izuzetnih glazbenih uspjeha. Na cijenjenom Avantgarde Jazz Festivalu u Rovinju pokupio je ovacije publike kao predgrupa legendarnom jazz vibrafonistu Garyju Burtonu, a na Splitskom ljetu sa samo petnaest godina odnio je prestižnu nagradu Judita za nastup uz trio njegova oca, poznatog jazz gitarista Mate Matišića i francuskog jazz gitarista Christiana Escoudéa. Šimun, koji na Muzičkoj akademiji u Zagrebu paralelno studira udaraljke i kompoziciju, doista je ‘jazz zvijezda u nastajanju’, o čemu svjedoči već i njegov CD prvijenac ‘Jazz Nocturno’, koji je naišao na odlične ocjene i publike i kritike, kao i suradnja s Matijom Dedićem koja bi uskoro trebala rezultirati i prvim zajedničkim CD-om.

Samo dva dana prije Zagreba, Šimun i Matija pokazat će svoje glazbeno umijeće u atriju ÖBV-a u Beču, a u Zlatnoj dvorani u Opatičkoj 10 u četvrtak 24. 11. s početkom u 20 sati predstavit će izuzetno atraktivni program velikana jazza Keitha Jarretta, Pata Methenyja i Chicka Coreae koji jednostavno ne smijete propustiti!

Komentari