Jeste li se već počeli spremati za Samoborski fašnik?

Pripreme za 191. Samoborski fašnik već su započele

Princ, Sudec, Sraka i Fiškal već su spremni za još jedan Samoborski fašnik. Jeste li vi spremni za 191. izdanje jednog od najboljih i najraskošnijih fašnika u Hrvatskoj?!

samoborski-fasnik_3

Naime, ulice Samobora od 17. do 28. veljače, preplavit će raskošne maske, fašničke skupine, mnogobrojni gosti i znatiželjni turisti, kako to uvijek biva u Samoboru u vrijeme kada taj grad nakratko postaje Fašnička republika. Tradicija je to prema kojoj u to vrijeme vlast pripada maskama još od 1827. te u grad donosi posebnu živost i fašničku prepoznatljivost.

‘Kao i prethodnih godina pripremamo centralni program na Trgu kralja Tomislava u glavnim ulogama sa Srakom, Princom, Fiškalom i Sucem, ali i velikom dječjom povorkom u kojoj će sudjelovati preko 2500 djece, velikom maskiranom povorkom mjesnih odbora, bogatim sadržajem koji će upotpuniti cjelokupni program i u svakome od posjetitelja Samoborskog fašnika pronaći mjesto do smijeha i zabave. Također, potrudili smo se i ove godine osigurati besplatne koncerte poznatih glazbenih izvođača na glavnoj pozornici, a bogat program očekuje nas i u fašničkom šatoru’, najavila je direktorica Turističke zajednice grada Samobora Martina Paladina.

samoborski-fasnik_4

Ovogodišnji Samoborski fašnik svoj vizualni identitet i temu temeljit će na trenutnim aktivnostima u društvu, čuvajući tradiciju i vješto balansirajući između zbilje i satire i stvarajući prepoznatljive događaje i doživljaje za ove fašničke dane. Ne kaže se bez razloga: ‘Bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na Fašnik!’

 

Komentari