7. Noć kazališta

‘Najkazlišniji tjedan u godini’ zajednički je nazivnik događanja koja sve ljubitelje izvedbenih umjetnosti očekuju od 14. do 21. studenoga

Sedma Noć kazališta održat će se 21. studenoga i u njoj će samo u Hrvatskoj sudjelovati više od 85 institucija, koje će na 78 lokacija u 42 mjesta izvesti više od 125 predstava i 80-tak popratnih programa. Tome, naravno valja pribrojiti i programe u zemljama u koje smo Noć kazališta izvezli – one u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji!

Noć u kojoj će gotovo sva ovadašnja profesionalna i amaterska kazališta zajedničkim snagama slaviti kazalište, bit će ujedno i vrhunac tzv. najkazališnijeg tjedna u godini, a koji pod egidom #teatarnonstop organizira portal Teatar.hr.

Naime, ususret Noći kazališta, ali i dodjeli Nagrada Publike, Teatar.hr ove godine priprema cjelotjedni program kojim izvedbene umjetnosti želi dovesti u središte pažnje javnosti.

Program započinje 14. studenoga izvedbom za Teatar.hr Nagradu Publike nominirane predstave ‘Kolovoz u okrugu Osage’, a nastavlja se svakodnevnim druženjima s nominiranima u klubu Vinyl, u zagrebačkoj Bogovićevoj 3.

Već u ponedjeljak, 15. studenoga od 17 do 18 sati, Teatar.hr u programu nasljovljenom ‘Majstori preživljavanja’ predstavlja nominirane u kategoriji najboljih neovisnih kazališta protekle sezone, a potom 16. i 17. i nominirane u kategoriji najboljih izvođača, odnosno izvođačica godine. Potom je 18. studenoga na programu druženje s ‘ljudima od riječi’, odnosno autorima čije su drame nominirane za TNP u kategoriji najboljeg novog teksta.

Dan kasnije, 19. studenoga od 20 sati na istoj lokaciji zbit će se i četvrta dodjela Teatar.hr Nagrada Publike, jedinstvenih nagrada o čijim laureatima u dva kruga on-line glasanja odlučuju isključivo – gledatelji. Ovogodišnja dodjela proteći će u tzv. ‘unplugged’ formatu, a u znak solidarnosti sa stanjem domaće kazališne scene.

No, usprkos ‘unplugged’ formatu i ovogodišnja će dodjela publici predstaviti neočekivane glazbene brojeve i suradnje, koje će uz brojne kazalištarce izvesti i Sara Renar, Mirela Priselac – Remi i Darko Rundek.

Program ‘najkazališnijeg tjedna u godini’ zaključit će Noć kazališta, u sklopu koje će Zagrebačko kazalište mladih izvesti ‘Kristofora Kolumba’, predstavu također nominiranu u kategoriji najboljih po izboru publike, dok će pak klub Vinyl do ranih jutarnjih sati biti središnje okupljalište ljubitelja izvedbenih umjetnosti i onih koji iste stvaraju.

Detaljan program Noći kazališta možete pronaći ovdje, a za svoje favorite na dodjeli Teatar.hr Nagrada Publike – ako još niste – glasati možete do 18. studenoga – ovdje.

Komentari