Budalaste želje na lutkarskoj sceni

Bajka Charlesa Perraulta 'Budalaste želje' u lutkarskoj predstavi

Postoje li budalaste želje? U kazalištu definitivno! Ali i u bajki jednog od najvećih autora tih ‘čarobnih priča’, Charlesa Perraulta, djelu ‘Budalaste želje’ u kojem se pita što je želja, kako željeti, kada željeti… A sve to najmlađi (oni iznad tri godine) mogu saznati u lutkarskoj predstavi naziva ‘Ambrlabambrla Budalaste želje’ koja će u subotu 25. siječnja biti izvedena u Hrvatskom domu Zapruđe u režiji Jadrana Grubišića, koji u predstavi i igra, zajedno s Martom Bolfan Ugljen.

Predstava u trajanju od 40 minuta govori o Blažu i Faniki, mužu i ženi koji žive u planinskoj kućici. Drvosječi Blažu jednoga dana ukaže se bog Jupiter i ponudi mu mogućnost ostvarenja tri želje – koje god mu padnu na pamet. Trenutak u kojemu im se može promjeniti život, donosi na pozornicu niz neprilika s kojima će se morati nositi te će proći put na kojemu će spoznati koliko je vrijedno biti ‘mi’, željeti zajedno i što je ono što nama donosi ostvarenje želja.

Predstava je prožeta slikama i prizorima iz života, koji animacijom lutaka i scenografije te suigrom dvoje glumaca donose duhovitu i toplu priču o svima nama.

Komentari