Nova predstava kazališta Planet Art: ‘Posljednja Freudova seansa’

U nedjelju 13. prosinca u Dramskom kazalištu Gavella, održat će se premijera predstave 'Posljednja Freudova seansa', koja će pak svoju pretpremijeru imati dan ranije u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, a zatim i reprizu 20. prosinca u DK Gavella

U predstavi ‘Posljednja Freudova seansa’ Marca St. Germaina, Sigmunda Freuda glumi Marko Torkanac, glumac i ravnatelj kazališta Planet Art, a C. S. Lewisa Frano Dijak.

Freud

O predstavi:

Godina je 1939. Europa je u kaosu drugog svjetskog rata, a mi svjedočimo neobičnom susretu oca psihoanalize Sigmunda Freuda i svjetski poznatog pisca ‘Kronika iz Narnije’ C. S. Lewisa. U neminovnom srazu dvaju svjetonazora, ova dva velika uma, ateist Freud i vjernik Lewis sukobljavaju se oko velikih pitanja: Postoji li Bog? Ako postoji, zbog čega je svijet pun nesreća, bolesti, ratova…? Zbog čega opstaje zlo, ako je dobro ono što je ispravno? Jesu li naši životi samo reakcija na naše primarne odnose s roditeljima ili pak postoji istina koja je veća od onoga što možemo pojmiti? Jesu li nam možda odgovori na dohvat ruke i što nam oni donose…? I na koncu – što nas određuje kao ljude?

Germainova drama ‘Posljednja Freudova seansa’ intrigantno balansira kompleksnost teme s humorom i ljudskošću kroz osobne priče ovih jedinstvenih povijesnih lica čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet.

Prijevod, scenografija i režija: Marko Torjanac
Kostimografija: Đurđa Janeš
Izbor glazbe: Milorad Stranić
Oblikovanje svjetla i zvuka: Damir Rončević
Dizajn: Tomislav Veltruski
Snimatelj: Hrvoje Felbar

Komentari