Nova suradnja sestre i brata Bukvić – predstava ‘Pluća’

Amar Bukvić i Jadranka Đokić glume u predstavi 'Pluća' koju je režirala Aida Bukvić

Teatar EXIT, u koprodukciji s Gradskim kazalištem Sisak, uskoro na kazališnu scenu donosi zanimljiv komad jednog od najznačajnijih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana, čiji tekstovi preispituju probleme roditeljstva, klimatskih promjena te iscrpljivanja resursa našeg planeta.

Upravo o tome govori i drama ‘Pluća’ koja će premijeru imati 21. studenog u Sisku i 26. studenoga u Zagrebu. U središtu pozornosti je mladi par koji interpretiraju Amar Bukvić i Jadranka Đokić. Režiju potpisuje Aida Bukvić.

city

O PREDSTAVI:

Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva on ‘predloži dijete’. A ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi život.

REPRIZE: 1., 10. i 17. prosinca u 20h u Teatru EXIT
Ulaznice za reprizne izvedbe u prodaji su na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT

Komentari