Palčica u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Zagrebačko kazalište lutaka priprema novu predstavu - 'Palčica', koja će premijerno biti izvedena u petak 25. rujna u 19 sati

Palčica je jedan od klasika H.C. Andersena koji će u Zagrebačkome kazalištu lutaka oživjeti uz raskošnu scenografiju i mnogo glazbe u režiji Dražena Ferenčine. Palčica je obilježena prepoznatljivim Andersenovim melankoličnim svjetonazorom prema kojemu čovjek može pronaći sreću samo u bajkovitom predijelu, daleko od stege i ispraznosti društva pa tako tu sitnu djevojčicu Žabac i Krt pokušavaju vezati uza se, a ona će se izboriti za slobodu i ljepotu bijegom u vilinski, anđeoski svijet. Predstava je namijenjena djeci već od treće godine, koju će umiriti poruka da će nedaćama doći kraj i da će biti nagrađena budu li prema drugima pokazali sućut i dobrotu, kao Palčica prema ranjenoj lastavici.

Palčica

U naslovnoj ulozi pojavljuje se Katarina Perica-Kirin, a ostale likove glume Matilda Sorić, Anđelko Petrić, Jadran Grubišić, Željko Šestić, Marta Bolfan Ugljen i Vanda Božić.

Predstavu je režirao Dražen Ferenčina, koji dramatizaciju supotpisuje s Ninom Skorup. Maštovite lutke je osmislila Gordana Krebelj, a bajkovitu scenografiju Dinka Jeričević. Skladatelj je Nenad Brkić, koreografkinja Đurđa Kunej, a dizajn svjetla potpisuje Miljenko Bengez.

“Palčica mi je u djetinjstvu bila izuzetno draga priča pa mi je veliko zadovoljstvo sudjelovati u predstavi, a pogotovo igrati naslovnu ulogu. Bilo je zabavno i inspirativno raditi na ovoj predstavi s dobro uigranom ekipom ZKL-a”, kazala je Katarina Perica-Kirin.

“Ovo je maštovita predstava u kojoj će zasigurno uživati mali gledatelji i radovati se zajedno s ansamblom koji je uživao u radu na predstavi”, rekla je Matilda Sorić, koja u Palčici glumi majku
glavne junakinje.

Komentari