Predstava za djecu koja propituje važnost svakog pojedinca

Predstava 'MINIMI' koristi okvir i principe dječje igre kako bi istražila određene prepoznatljive obrasce ponašanja kod pojedinca i njihov utjecaj na dinamiku, odnosno stvaralačku snagu grupe

U subotu, 14. siječnja s početkom u 11:00 sati, u Zagrebačkom plesnom centru održat će se prvo ovogodišnje gostovanje plesne predstave ‘MINIMI’ namijenjene uzrastu 4+. Predstava koristi okvir i principe dječje igre kako bi istražila određene prepoznatljive obrasce ponašanja kod pojedinca i njihov utjecaj na dinamiku, odnosno stvaralačku snagu grupe. Kroz zaigrane principe bavi se važnim pitanjima vlastitog identiteta, samopouzdanja i važnosti svakog pojedinca, ma kako malen ili velik on bio. ‘MINIMI’ je predstava koja malenim gledateljima, neposrednošću izvedbe te svježim načinom pripovijedanja, otkriva nove kazališne dimenzije i perspektive, istodobno zagovarajući pozitivne vrijednosti – suradnju i prijateljstvo. Jezik predstave je jednostavan, razumljiv i vrtićkom uzrastu, najvećim dijelom temelji se na pokretu i neverbalnoj komunikaciji, ali uključuje i razne druge mogućnosti pripovijedanja – govor i razgovor, glazbu, video te plastično prikazivanje elemenata priče. Uobičajena i svakodnevna forma, poznata i najmlađim gledateljima, u ovoj će se predstavi koristiti kao objekt neizmjernog kreativnog potencijala.

minimi7

Nagrađivana je to predstava autorskog dvojca Sanje i Tilla Frühwalda. Naime, na festivalu 8. Gumbekovi dani, predstavi ‘MINIMI’ dodijeljeno je posebno priznanje, dok je 2016. ‘MINIMI’ nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta u čak tri kategorije – nominacija za najbolju koreografiju, scenografiju i kostimografiju.

 

 

Komentari