Traži se mala Annie za ulogu u brodvejskom mjuziklu

Kazalište Cornerstone Arts Hrvatska i američki redatelj Richard Montez najavili su premijeru čak dva brodvejska mjuzikla te započeli potragu za djevojčicom koja će utjeloviti glavnu ulogu u mjuziklu Annie

Međunarodno kazalište Cornerstone Arts Hrvatska u Lisinskom je održalo konferenciju za medije, na kojoj su najavili premijeru čak dva broadwayska spektakla. Vlado Hoblaj, producent i predsjednik CornerstoneArts Hrvatska i američki redatelj Richard Montez, inače utemeljitelj Cornerstone Theatre Int., za kraj srpnja najavili su premijeru mjuzikla ‘Annie’ te objasnili da je upravo Annie povod ove konferencije. Naime, Richard Montez i CornerstoneArts Hrvatska traže malu Annie! Najbolja djevojčica za ovu prestižnu glavnu ulogu birat će se na čak tri audicije, a prva će se održati u subotu, 28. svibnja. Također su najavili i premijeru poznatog Webberovog mjuzikla ‘Josip’, čije će prve dvije izvedbe biti u Čakovcu 26. svibnja i Puli, 8. lipnja.

‘Uvijek iznova uživam vraćati se u Hrvatsku jer tu nalazim obilje umjetničkih kvaliteta i stotine dragih prijatelja. Trenutno paralelno radimo na dva velika projekta – na poznatom Webberovovom mjuziklu ‘Joseph & the Amazing Technocolor Dreamcoat’, te na brodvejskom i filmskom hitu ‘Annie’. Upravo je Annie presudan razlog sazivanja ove konferencije jer bismo voljeli da nam mediji pomognu pronaći djevojčicu koja će dobiti glavnu ulogu’, naveo je Richard Montez.

A kako bi mogli izabrati najbolju, održat će se čak četiri kruga audicija u prostorijama Hrvatske BroadWay Akademije u ulici Prilaz Gjure Deželića 8a (preko puta Muzičke akademije) od kojih prve tri samo za djecu. Prva je zakazana za subotu, 28. svibnja u 10 sati, nakon koje će najbolji kandidati dobiti pozive za dva nastavka, dok će u petak, 10. lipnja s početkom u 16 sati biti održana audicija za odrasle.

‘U nekoliko godina od kad djelujemo postavili smo čak pet velikih glazbeno-scenskih projekata i postigli zavidne umjetničke rezultate – 100-tinjak nastupa diljem Hrvatske, Slovenije i BiH pred više od 80.000 gledatelja. Postavljanje čak dva brodvejska mjuzikla paralelno, u periodu od samo tri mjeseca, ogromni je poduhvat, a u tome smo veliku pomoć i poticaj dobili u suradnji s Hrvatskom BroadWay Akademijom iz Zagreba’, objasnio je Vlado Hoblaj, producent i predsjednik Cornerstone Arts Hrvatska.

Prva izvedba ‘Josipa’ održat će se u Čakovcu, 26. svibnja, a druga u Puli, 08. lipnja, dok je rujan rezerviran za Zagreb. Glavne uloge u ovom poznatom Webberovom mjuziklu utjelovit će mladi Dino Jelušić i Irma Dragičević.

Nastupanje u ovakvom tipu glazbe Dini Jelušiću daje dragocjenu priliku da kao mladi umjetnik svoju karijeru razvija u nekoliko žanrova. A ona mu se većim djelom razvija u inozemstvu, u prilog čemu govore nedavni uspješni nastupi u Rusiji i rad na velikom glazbenom projektu od 14. do 21. svibnja u SAD-u. ‘Rado sam se odazvao na poziv Richard Monteza i drago mi je da mi je povjerio glavnu ulogu u ovom poznatom Webberovom mjuziklu. Uloga Josipa u mjuziklu mi je draga i zbog glazbe i zbog tematike, a ponajviše zbog divne ekipe s kojom naprosto uživam raditi’, objasnio je Dino.

Iako ima samo 19 godina, Irma Dragičević već je najavila blistavu karijeru. Nakon što joj je pružena prilika na beogradskom X-Factoru, Irma se odlučila umjetnički usavršiti na Hrvatskoj BroadWay Akademiji te joj je izuzetno drago da je na audiciji Richarda Monteza dobila glavnu žensku ulogu u mjuziklu Joseph & the Amazing Technocolor Dreamcoat. ‘Sadržaj, stil, koreografija i zahtjevnost pjevanja pružaju mi ogroman izazov za koji sam sigurna da će mi dati pravu priliku da pokažem sve svoje pjevačke i glumačke sposobnosti’, izjavila je mlada Irma.

Na kraju konferencije za medije, nazočnima se obratila Marina Hoblaj, predsjednica Udruge udomitelja: ‘Neobično mi je drago da je CornerstoneArts Hrvatska toliko predana u brižnosti prema djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. A upravo to pokazuje i ovaj njihov najnoviji projekt, mjuzikl Annie, dirljva i zabavna priča sa sretnim svršetkom o maloj djevojčici bez roditelja koja je dobila svoj konačan dom. Zbog toga će ovaj mjuzkl biti i velika medijska pomoć i promocija projekta kojem se od nedavno posvetila Udruga udomitelja, a to je Kuća mogućnosti. Riječ je o programu zbrinjavanja i mentorstva u osamostaljivanju mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi’.

Komentari