Trnoružičina djevojačka zabava u društvu princeza Snjeguljice, Pepeljuge i Bezimene

Premijera ove komedije, koja se ne preporučuje mlađima od 15 godina, zakazana je za 12. prosinca u 20 sati u Dvorani Gorica POU Velika Gorica. Nakon premijere na rasporedu su izvedbe 5. prosinca na Sceni Gorica te 19. prosinca u Zagrebu u Teatru &TD

Ostalo je još samo nešto više od dva tjedna do premijere komedije ‘I živjele su sretno?’, jedinstvene prilike za gledatelje da zavire na Trnoružičinu djevojačku zabavu na kojoj će joj se pridružiti i ostale princeze – Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena. U petak, 2. prosinca u 20 sati će na Sceni Gorica zaigrati prokušana glumačka ekipa – Doris Pinčić Rogoznica u ulozi Snjeguljice, Jelena Hadži-Manev kao Trnoružica, Mia Krajcar kao njezina vjenčana kuma i ‘mozak’ iza cijele zabave, Pepeljuga te Selma Mehić u ulozi Bezimene. ‘I živjele su sretno’ nastavak je urnebesne komedije, koja je prije četiri godine demistificirala život prinčeva, a ovaj će nastavak, ponovno pod redateljskom palicom kazališne redateljice Frane Marije Vranković pokazati kako se Trnoružica snašla u ‘instacelebrity’ svijetu i postoje li zaista ljubavi iz bajke.

Nakon premijere na rasporedu su izvedbe 5. prosinca na Sceni Gorica te 19. prosinca u Zagrebu u Teatru &TD.

Trnoružičina priča poznata je svima – iz stogodišnjeg sna probudio ju je poljubac njezinog princa iz bajke, a njihova ljubav bila je tolika da su se ubrzo odlučili vjenčati. No, može li djevojka koja je prespavala gotovo cijelo 20. i početak 21. stoljeća zaista biti sigurna da je on pravi? Ludom zabavom radnog naziva ‘Burne dvadesete, ali bez prohibicije’, njezine će joj prijateljice Pepeljuga, Snjeguljica i Bezimena, supruga nesuđenog princa Male Sirene kojom se zabunom oženio, pokazati što je sve propustila, pomoći joj da odabere najbolje filtere za selfije te postane zvijezda društvenih mreža i zabavi se kao nikad dosad.

Osim Trnoružičinih dogodvština, gledatelji će saznati i kako Pepeljuga vodi život u izobilju, kako se Bezimena nosi s nikad prežaljenim duhom Male Sirene te kako izgleda Snjeguljičin život bez sedam patuljaka, ali s ekscentričnim mužem.

Upravo je Snjeguljicu utjelovila poznata glumica i radijska voditeljica Doris Pinčić Rogoznica, čije fotografije s proba, koje dijeli i na svojim društvenim mrežama pokazuju kako se princeze, osim što rade, na pozornici i odlično zabavljaju.

snjeguljica-doris-pincic-rogoznica-1

U tijeku su posljednje probe teksta, ali i kostima koji će na kazališne daske donijeti neobuzdani duh dvadesetih godina prošlog stoljeća, a da je zaista riječ o netipičnim princezama govori i jedan od brojnih detalja iz predstave. Tako će Bezimena princeza (Selma Mehić) zaplesati vatreni Flamenco, poput Sheldona u zadnjoj epizodi popularne serije ‘Teorija velikog praska’, a Pepeljuga će muku mučiti sa štiklama pa ostaje za vidjeti hoće li izdržati do kraja predstave. I dok su momke na sceni zamijenile djevojke, prokušana autorska ekipa ostala je ista – redateljsku palicu ponovno je preuzela kazališna redateljica Frana Marija Vranković, tekst je djelo dramske spisateljice Nine Horvat, a za scenografiju je zaslužna scenografkinja Marta Crnobrnja. Autorskoj su se ekipi pridružili kostimografkinja Katarina Radošević Galić te glazbenici Luka Ivoš i Ivan Čaće.

 

Komentari