Velika imena u projektu studenta produkcije

Glumice Urša Raukar i Radoslava Mrkšić glume u predstavi 'Elza hoda kroz zidove' u režiji Ivana Planinića, koja će se premijerno izvesti 29. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih na sceni Polanec. Glazbu potpisuje naš cijenjeni pijanist Matija Dedić

Predstava ‘Elza hoda kroz zidove’ autorice Ivane Šojat Kuči, koprodukcija je Zagrebačkog kazališta mladih i Akademije dramske umjetnosti nastala prema motivima poznatog i nagrađivanog romana ‘Unterstadt’ iste autorice, a bavi se povijesnom sudbinom njemačke manjine na području Jugoslavije. Ta tema je dugo prešućivana i gotovo zaboravljena. Ivana Šojat Kuči jedna je od rijetkih književnica koja se bavila ovom tematikom i dramu je napisala prema istinitom događaju. Ovo je njezino prvo dramsko djelo koje se izvodi u Zagrebu.

Na kazališnoj pozornici dvije glumice rekonstruiraju život bake Klare i njezine obitelji. Priča je to o hrabroj ženi koja unatoč tomu što je čitav život potiskivala događaje iz svoje obitelji, želi prije smrti ispričati svoju životnu priču.

Predstava je diplomski projekt Jure Matulića, studenta produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti ADU, koji je okupio vrhunski umjetnički tim. Redatelj i dramaturg predstave je Ivan Planinić, student diplomskog studija kazališne režije i radiofonije ADU, koji ovom samostalnom režijom debitira u profesionalnom kazalištu. Glume Urša Raukar i Radoslava Mrkšić. Kostimografiju za predstavu potpisuje Lora Vran. Za vizualni identitet predstave zaslužna je Petra Salarić. Glazbu potpisuje Matija Dedić, a oblikovanje svijetla Alen Marin.

Foto: Stela Horvat

Komentari