Žabica kraljica – spoj suvremene glazbe i lutkarstva

Ovaj jedinstveni autorski projekt nastao je u režiji Renea Medvešeka uz izvornu glazbu Sare Glojnarić i u suradnji s Muzičkim biennaleom Zagreb

Zagrebačko kazalište lutaka predstavlja novu premijeru, nastalu u suradnji s Muzičkim biennaleom Zagreb i redateljem Reneom Medvešekom. Ovoga puta za autorsku glazbu zaslužna je Sara Glojnarić, jedna od najdarovitijih suvremenih hrvatskih skladateljica.

Ovaj projekt spaja suvremenu glazbu i lutkarstvo, a dramski predložak je hrvatska narodna bajka Žabica kraljica. Priča govori o žabici, koja se rodila bračnome paru što do tada nije mogao imati djece i o kraljeviću koji se zaljubio u nju čuvši njezinu pjesmu.

Ova je predstava idealna prilika da upoznate djecu s mudrom narodnom bajkom iz bogate hrvatske riznice, ali i sa suvremenom glazbom.

U predstavi glume Daniela Čolić Prižmić, Marina Kostelac, Matilda Sorić, Branko Smiljanić i Adam Skendžić uz glazbenike Mariju Lešaja (sopran), Sanju Vrsalović (klavir), Josipa Konfica (udaraljke) i Gustava Barišina (kontrabas). Autor lutaka i scenografije je Danijel Srdarev, a oblikovatelj svjetla Sven Čustović.

Komentari