Brod kulture krenuo je u svoju devetu plovidbu

Zijah Sokolović, Zoran Vakula, Maja Hrgović, Ottó Tolnai te mnogi drugi umjetnici plove na MasterCard Brodu knjižari – Brodu kulture

MasterCard® Brod knjižara – Brod kulture jučer je u Makarskoj započeo svoju devetu turneju konferencijom za medije i predstavljanjem domaćih i stranih autora poput Cody McClain Browna, Maje Hrgović, Kate Mitchell, Otta Tolnaia te Rolanda Orcsika koji će ove godine biti dio posade broda. Posebnu pozornost izazvala je najnovija kazališna predstava ‘Međuigre 0-24’ poznatog glumca i redatelja Zijaha Sokolovića koji na aktualan način u formi cabareta govori o današnjici. Više od 400 posjetitelja okupilo se u Ljetnom kinu u Makarskoj , a Zijah Sokolović dočekan je ovacijama.

Brod knjižara Makarska - Igor GerenLer, Zijah Sokolović, Cody McMclain Brown, Zoran Vakula

“Brod knjižara – Brod kulture festival je književnosti, ali i kulture u najširem smislu riječi te je zahvaljujući organizatorima i sponzorima postao ljetna tradicija. Izuzetno mi je drago što mogu dati svoj obol ovakvim kvalitetnim manifestacijama, a moram priznati kako me veseli i druženje s književnicima na brodu. Broj ljudi koji se jučer okupio u Makarskoj na predstavi, samo je dokaz da i dalje postoji veliki interes za kazalište. Gledajte sad kazalište jer poslije će biti kasno!“,  ovom prigodom izjavio je Zijah Sokolović.

Zijah Sokolović

Zemlja partner ovogodišnje turneje Broda knjižare je Republika Mađarska, a upravo iz tog razloga na brodu plovi i jedan od najcjenjenijih autora mađarskog pjesništva Ottó Tolnai kao i njegov mlađi kolega Roland Orcsik. Uz njih se na brodu nalaze i Lana Derkač i Davor Šalat, hrvatski pisci i dobitnici Nagrade za najbolju kratku priču, Cody McClain Brown, popularni američki pisac i autor Vodiča za preživljavanje u Hrvatskoj, Maja Hrgović, novinarka, autorica i dobitnica književne nagrade Kiklop, Olja Savičević Ivančević, višestruko nagrađivana hrvatska autorica prevođena na engleski jezik te mnogi drugi poznati autori.

Brod knjižara Makarska

“Okupili smo se devetu godinu za redom na MasterCard Brodu knjižari – Brodu kulture kako bismo raznim sadržajima promicali turizam kroz kulturu. Zahvaljujući kompaniji MasterCard koja je prepoznala vrijednost projekta i koja nas od početka podupire, knjige su stigle u mnoge destinacije na Jadranu, kao i mnoštvo velikih domaćih i stranih autora. Ovom prigodom htio bih se zahvaliti i Republici Mađarskoj, zemlji partner ovogodišnje turneje. Također, volio bih i spomenuti temu Broda kulture 2015. godine, a to je ‘Poruka u boci’ kojom svim posjetiteljima pružamo priliku da se na vlastitom jeziku obrate svijetu“, istaknuo je Igor Gerenčer, organizator projekta MasterCard Brod knjižara – Brod kulture.

Kompanija MasterCard i ove je godine glavni pokrovitelj projekta Brod knjižara – Brod kulture koji ima kulturno-turistički i društveni značaj jer već devet godina zaredom donosi knjige i ponudu od nekoliko tisuća naslova stanovnicima najudaljenijih otoka i malih mjesta koji nemaju knjižare, kako bi imali priliku uživati u novim, ali i klasičnim već dobro poznatim književnim djelima.

“U ime kompanije MasterCard izuzetno mi je drago da i ove godine sudjelujemo u ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja promiče kulturu i obogaćuje hrvatsku turističku ponudu. Sudeći po sve većem broju posjetitelja, koji bilježimo iz godine u godinu, možemo zaključiti da su ovakvi programi poput Broda knjižare – Broda kulture upravo ono što turisti i mještani diljem Jadrana traže. I ove godine će svi korisnici MasterCard kartica uživati u popustu od 10% na kupnju knjiga i drugih artikala Broda knjižare te će ujedno dobiti i prigodni ljetni dar. Manifestacija Brod knjižara- brod kulture je sjajan način da se osvježi ljeto i ljetni odmor i zato pozivam sve one koji su u prilici da podijele s nama ovo neprocjenjivo iskustvo”, rekla je Sanja Žigić, MasterCard Country Manager za Hrvatsku.

MasterCard Brod knjižara – Brod kulture danas je uplovio u Velu Luku na Korčuli u kojoj posjetitelje očekuju brojne MasterCard pogodnosti poput MasterCard Happy Houra u sklopu kojeg se između 17.00 i 19.00 sati može ostvariti 10% popusta za kupnju knjiga MasterCard karticama. Osim toga, za svako plaćanje MasterCard karticom kupci dobivaju i prigodan poklon.

Uz promociju mađarskih i hrvatskih pisaca s početkom u 21.00 sat posjetitelji mogu uživati i u kazališnoj predstavi ‘Međuigre 0-24’ Zijaha Sokolovića koja počinje u 21.30 sati. Radionica puhanja stakla ‘Friends of glass’ počinje u 19.00 sati, Pop-Rock škola u 19.45 sati, dok će navečer temperaturu zasigurno podignuti nastup Matee Dominiković, natjecateljice emisije The Voice i sastava ‘4 Town Blues Banda’. Za najmlađe će se održati kazališna predstava ‘Poruka u boci’ s početkom u 20.30 sati, a prije toga u 19.00 sati počinje poučna mala škola meteorologije Zorana Vakule. Ispred broda će biti postavljena velika staklena boca u koju će posjetitelji moći ubaciti poruku svijetu napisanu na vlastitom jeziku. Nakon završetka turneje sve poruke će biti pregledane i objavljene u zbirci poruka u boci.

Nakon Vela Luke Brod knjižara nastavlja ploviti Jadranom prema Lastovu na koji stiže u ponedjeljak 27. srpnja. Nakon Lastova brod će još posjetiti 28.7. Vis, 29.7. Bol, 30.7. Jezera, 31.7. Sv. Filip i Jakov, 1.8. Silba, 2.8. Mali Lošinj, 3.8. Rab, 4.8. Vir, 5.8. Tkon, 6.8. Zlarin i 7.8. Trogir.

###
MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, svjetska je platna i tehnološka kompanija. Predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje vlasnike kartica, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupnja, putovanja, poslovanje i rukovođenje financijama – jednostavnijim, sigurnijim i učinkovitijim za sve. Pratite nas preko Twittera @MasterCardNews pridružite se razgovoru na našem blogu Cashless Pioneers Blog i prijavite se za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

Komentari