Ne propustite ovogodišnji INTERLIBER

Za sve knjigoljupce tradicionalno se u studenom (od 10 do 15. 11.) održava najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu – INTERLIBER

Posjetitelje, kao i do sada očekuju puni paviljoni, novi naslovi i predstavljanje knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Detaljan program sajma Interliber pogledajte ovdje!

Interliber

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih naslova. Ponešto izdvajamo samo za vas… Nova knjiga ugledne teatrologinje i spisateljice Mani Gotovac – ‘Snebivaš me’ kompleksna je obiteljska proza koja tematizira nekoliko područja, od zabranjene ljubavi do pritajenog zlostavljanja. Novi roman splitskog pisca i novinara Jurice Pavičića ‘Žena s drugog kata’ priča je o mladoj ženi koja služi dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva svekrve. Riječ je o odličnom, slojevitom romanu. Elena Ferrante napisala je ‘Dani zaborava’ i iako se malo toga zna o autorici koja već dvadeset godina objavljuje pod pseudonimom njezini romani dobivaju golemu medijsku i čitateljsku pozornost. Ljubitelji Hugh Lauriea, svestranog umjetnika, opet dolaze na svoje. Prozni prvijenac holivudskoga glumca i glazbenika zove se ‘Velika komplicirana trgovina’ i na vama je da otkrijete njezin sadržaj.

Najpoznatiji Amerikanac u Hrvatskoj Cody McClain Brown potpisivat će svoju veliku knjiženu uspješnicu ‘Propuh, papuče i punica’ dok će Nada Rocco dijeliti kuharske savjete i potpisivati kuharicu ‘Moje sirove strasti’.

Zašto nas naša cjelovitost, a ne samo dobrota, vodi prema uspjehu i ispunjenju? Todd Kashdan i Robert Biswas-Diener: Svijetla strana naše mračne strane po izboru i u prijevodu naše poznate psihologinje Mirjane Krizmanić. Na Interliberu će tradicionalno nastupiti i izdavačka kuća Adria Media Zagreb, na čijem će se izlagačkom štandu moći nabaviti, između ostalog, ranija izdanja National Geographica Hrvatska i Lisine kuharice, po atraktivnim sajamskim cijenama.

ZNANSTVENI KVART – zanimacija za djecu i odrasle

Ovogodišnji će sajam INTERLIBER biti bogatiji za još jednu osobitu atrakciju za posjetitelje.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim Velesajmom donosi program znanstvene kulture u sklopu kojeg će moći uživati svi željni znanja u praksi.

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj sajma Interliber nosi naziv ZNANSTVENI KVART, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način.

Posjetitelji će tako moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama kao i poigrati se sa znanstveno-tehnološkim izlošcima koji će biti predstavljeni na promo-punktovima u paviljonu 6 na kojima će program izvoditi brojne udruge, fakulteti, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

U sklopu bogatog šestodnevnog programa, posjetitelji će naučiti čitati hijeroglife, izrađivati fosile, zaviriti u svijet mikrobiologije, moći uživati u kemijskim pokusima, saznati zašto su gumeni bomboni šareni, prošetati geološkim razdobljima, igrati križić-kružić s Nao robotima, proučiti 3D printer, izolirati DNA iz tkiva, otkriti tajne zavođenja i još mnogo toga što će predstaviti brojne udruge, studentske sekcije, muzeji, knjižnice, znanstveni instituti te istaknuti pojedinci iz znanstvene zajednice.

Program Znanstvenog kvarta Interlibera održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO. Više o Znanstvenom kvartu doznajte ovdje!

Ulaz je i ove godine besplatan za sve posjetitelje! Kao i svake godine možete očekivati velike popuste stoga pripremite popise za kupnju i vidimo se na INTERLIBERU !

Više o Interliberu doznajte ovdje ili na službenoj stranici sajma https://www.facebook.com/zagreb.fair.

Komentari