Predstavljena knjiga ‘Bol i druge priče’ i natječaj Nikola Ivanda

U prepunoj dvorani Müller kina Europe predstavljena je knjiga rano preminulog mladog redatelja Nikole Ivande 'Bol i druge priče'

Knjigu ‘Bol i druge priče’, predstavili su Petar Bujas, urednik knjige, Enes Kišević, pjesnik i dramski umjetnik te dr. sc. Darko Lukić, recenzent knjige i Nikolina prijateljica Zrinka Šamija, voditeljica odnosa s javnošću Kazališta Kerempuh dok su dijelove knjige čitali glumci Ksenija Marinković, Bojan Navojec i Filip Šovagović.

Na promociji je najavljen natječaj ‘Nikola Ivanda’ za najbolju kratku priču autora do 35 godina koji će raspisati produkcijska kuća Arsseptima u suradnji s Festivalom europske kratke priče u rujnu ove godine. Sve propozicije natječaja moći će se pronaći na http://ars7.hr/, a kompletan prihod od prodaje knjige ‘Bol i druge priče’ ići će u svrhu potpore mladih autora.

O Nikolinom talentu, osebujnosti i karakteru govorili su brojne kolege i prijatelji iz filmskog i kazališnog svijeta koji su svojim dolaskom podržali Nikolin rad, a i ovaj hvalevrijedan natječaj: Ana Lederer, Bobo Jelčić, Dora Ruždjak Podolski, Ivona Juka, Perica Martinović, Goran Bogdan, Rakan Rushaidat, Kostadinka Velkovska, Vesna Tominac Matačić, Duško Valentić, Tvrtko Jurić, Blaženka Leib i mnogi drugi.

Nikola Ivanda bio je talentirani mladi redatelj čiji je rad obećavao, a čiji su projekti uvijek pobuđivali interes javnosti. Nažalost iznenadna smrt ovog mladog umjetnika, zaustavila je njegove snove, a mnogi njegovi projekti ostali su nerealizirani. I dok su s njegovim redateljskim kvalitetama bili upoznati mnogi, manje je poznato da je Nikola Ivanda bio i nadaren pisac. Iako je malo toga javno publicirao, ljudi bliski njemu s oduševljenjem su pričali i o njegovim književnim mogućnostima i upravo je to razlog da je izdavačka kuća Arsseptima odlučila kroz knjigu ‘Bol i druge priče’, predstaviti Nikolu Ivandu kao pisca i dati mu svojevrsno priznanje nakon njegove nenadane smrti.

Komentari