Lauba – kuća za ljude, umjetnost i superjunake

U Laubi je otvorena izložba 'Superjunaci 2.0'

U Kući za ljude i umjetnost, Laubi od jučer stanuju superjunaci: Batman, Superman, Hulk i ostali junaci u stripova. Naime, tamo je otvorena izložba ‘Superjunaci 2.0’, koja je prva Laubina izložba nastala kao rezultat međunarodne suradnje, s švicarskom institucijom Maison D’Ailleurs (Kuća drugih svjetova) iz Yverdon-les-Bainsa.

Superjunaci

Superjunaci

Izložba će takoo predstaviti ‘izrezane’ stripove Mathiasa Schmieda (Švicarska), slikarstvo Helene Janečić (Hrvatska), skulpture Adriana Tranquillija, Alexandra Nicolasa (Francuska), Ivana Fijolića (Hrvatska), Mislava Katalinića (Hrvatska) i Marije Ujević Galetović (Hrvatska) te prostornu instalaciju Ines Krasić (Hrvatska), serije fotografija Audrey Piguet (Švicarska) i trodimenzionalne slike Nikoline Ivezić (Hrvatska).

Superjunaci

Superjunaci

Izložba ‘Superjunaci 2.0’ još je jedan od inovativnih projekata u duhu Laubine misije i vizije, a hrvatskoj će publici pokazati izbor najzanimljivijih radova predstavljenih na izložbi ‘Superman, Batman & Co…mics!’ u izložbenom prostoru Maison D’Ailleurs 2014. No, njima se u Laubi pridružuju i superjunaci hrvatskih umjetnika.  Zajednički projekt dvije neobične ‘kuće ukazat će hrvatskoj publici na još jednu mogućnost sagledavanja tih popartističkih bajkovitih likova. Ove je jeseni Lauba, osim kuće za ljude i umjetnost, i kuća za superjunake!

Komentari