Mirela Priselac Remi ugostit će Milu Kekina na prvoj tribini ‘TUP’

Novi kulturni program u Zagrebu: 'TUP!' - tekstopisci u poeziji' započinje u utorak, 29. ožujka u 18 sati u klubu Vinyl

U zagrebačkom klubu Vinyl počinje novi kulturno-glazbeni program ‘TUP! – Tekstopisci u poeziji’, koji predstavljaju Mirela Priselac Remi i Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom stručnom službom HDS ZAMP.

Jednom mjesečno Remi će na kulturnoj tribini ugostiti slavne hrvatske glazbenike – autore i tekstopisce – s kojima će razgovarati o njihovom kreativnom radu, s naglaskom na stihove uglazbljenih pjesama i poeziji.

Nakon razgovora, gost tekstopisac ustupit će jedan od svojih tekstova koji će Remi, uz pomoć vrsnih kolega instrumentalista – na licu mjesta – uglazbiti i ‘preokrenuti’, stvarajući novo glazbeno djelo.

Cilj tribine i glazbenog performansa jest pokazati polivalentnost stihova koji uz drukčiju glazbenu pratnju poprimaju novi život. Također, u zanimljivom razgovoru s gostima – autorima, poetama i tekstopiscima – saznat će se više o njihovom pisanju, inspiraciji i skrovitim ‘pozadinskim pričama’ slavnih pjesama.

Kulturno-glazbeni program ‘TUP!’ jedinstvena je prigoda da pobliže upoznate prekaljene tekstopisce i pjesnike u neposrednom razgovoru ‘jedan-na-jedan’ i istražite nepresušno vrelo njihove inspiracije. Također, njihove poznate pjesme imat ćete prilike čuti u novom ruhu, u izvedbi Remi i pratećih instrumentalista, u maštovitim postavama.

Prva tribina zakazana je za 29. ožujka u Vinylu u Bogovićevoj 3, u 18 sati. Prvi gost je neponovljivi Mile Kekin, tekstopisac i autor Hladnog Piva. Voditeljica tribine Mirela Priselac Remi glazbeni performans u ožujku osmislit će uz pomoć mladog zagrebačkog producenta i multi-instrumentalista Saše Miočića i basista Konrada Lovrenčića.

Ulaz je slobodan!

Komentari