Otvorena izložba Damira Zuruba ‘Plavi svijet’ i ‘Tajne podzemlja’

U BIZkoshnici na Britanskom trgu u Zagrebu otvorena je ovog tjedna izložba fotografija 'Plavi svijet' i 'Tajne podzemlja' autora Damira Zuruba, svjetskog prvaka podvodne fotografije pod pokroviteljstvom grada Zagreba

Na otvorenju se okupilo stotinjak posjetitelja, prijatelja, ronioca, članova kluba Roniti se mora koji su došli pogledati osamdeset izloženih fotografija. Izložbu su otvorili Damir Zurub, autor i suradnik National Geographica Hrvatska, Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographic Hrvatska te Mirela Marović Omerzu osnivačica BIZkoshnice.

Damir Zurub drugi puta puta izlaže svoje fotografije, ovogodišnju izložbu odlučio je izložiti u novootvorenom prostoru BIZkoshnica Coworking na Britanskom trgu u Zagrebu koji se za tu prigodu pretvorio u galerijski prostor. BIZkoshnica Coworking je mjesto gdje možete raditi, održavati sastanke, organizirati razne događaje za vas ili vašu tvrtku. Izložba će biti otvorena u BIZkoshnici do 24. prosinca, na kojoj možete pogledati fotografije nastale na putovanjima diljem svijeta koje je Damir napravio ove godine obilazeći podmorja Crvenog mora, Sjevernog mora, Papue, Banda otočja te sve ljepote Jadranskog mora.

“Ako niste nikada ronili, a jednog dana vam se ukaže prilika, pokušajte. Jer kada zaronite u plavetne dubine, negdje u dubini srca vi ćete se zaraziti. Za mene je to poput novog života kojega sam još u ovome dobio priliku živjeti”, rekao je na otvorenju Damir Zurub.

Izložba je prodajnog karaktera i kupnjom fotografija podržavate rad i aktivnosti ronilačkog kluba Roniti se mora te buduće izložbe mladih umjetnika u BIZkoshnici.

Damir Zurub instruktor je ronjenja i podvodne fotografije, podvodni snimatelj i fotograf, speleoronioc, član i kapetan reprezentacije Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Ove godine osvojio je titulu svjetskog prvaka podvodne fotografije na natjecanju u Nizozemskoj na 15. CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji. Osvajač je zlatne plakete Libanonskog ronilačkog saveza za uspjehe na svjetskom kupu u podvodnoj fotografiji u Libanonu 2012; brončane medalje za reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj fotografiji u Portugalu 2014. Na raznim internacionalnim festivalima, te domaćim i internacionalnim natjecanjima u podvodnoj fotografiji osvojio je ukupno 86 medalja i razna odličja, te druge nagrade.

Komentari