Poreč je spreman da postane najrasplesanijim gradom

Više od 5 tisuća plesača iz čak 20 zemalja na predivnoj lokaciji uz more i sunce – Poreč će krajem svibnja zasigurno biti najrasplesaniji grad! Naime, sve je spremno za grand finale najveće plesne senzacije DanceStar 2016. na kojoj će uz poznata imena plesne industrije Almiru Osmanović, Igora Barberića, Leonarda Jakovinu, Ellen Wawrzyniak, Sonju Piskernig, EZ Twins i druge, također biti plesna zvijezda iz Južnoafričke Republike Paul Modjadji i Riječanka Maja Kereš koja je plesala u spotu Justina Biebera

Ples je strast, ples je senzacija, a svi iskonski ljubitelji plesa doći će na svoje krajem svibnja kad u Poreču započinje veliko finale plesnog natjecanja DanceStar 2016. Nakon održanih kvalifikacija u Južnoafričkoj Republici, Rumunjskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Austriji, Bugarskoj i Hrvatskoj bliži se veliko finale najvećeg plesnog spektakla!

DanceStar 8

Čak pet dana koliko ovogodišnje DanceStar finale traje vrvi brojnim popratnim događanjima – od besplatnih radionica i seminara koje održavaju eminentna imena iz svijeta plesa, do fotografskog natjecanja na kojem se bira najbolja fotografija plesnog pokreta.

DanceStar

Paul Modjadji 1

“DanceStar osim natjecateljskog dijela nudi mnoštvo dodatnih sadržaja vezanih za ples i puno zabave u prekrasnom gradu na moru. Za one koji ne mogu doći omogućili smo live streaming cijelog događaja uz pomoć suvremenih HD kamera, a već sad imamo planove za iduću sezonu s obzirom da je DanceStar svake godine bogatiji za neki novi projekt”, govori Alen Petelinc, vlasnik riječke agencije EOL Solutions i predsjednik Organizacijskoga odbora festivala.

Luna Lilek 5DanceStar Croatia 1

Već prvog dana finala, u srijedu 25. svibnja u 20:00 sati, održava se ceremonija otvaranja festivala uz paradu zastava u kojoj će sudjelovati svi natjecatelji. Kao poseban gost nastupa plesna grupa Maestro iz Slovenije, a navečer se održava beach party uz DJ-a koji će trajati do dugo u noć.

DanceStar Croatia 3 DanceStar Croatia 4

U petak 27. svibnja s početkom u 21:00 sati u dvorani Žatika na rasporedu je DanceStar Gala night, spektakularni gala show u kojem se za vrijednu nagradu natječe 20 najboljih koreografija iz cijele DanceStar turneje.

DanceStar je za mnoge mlade plesače poslužio kao odskočna daska i lansirao ih u plesne zvijezde. Najbolji primjer je talentirana Maja Kereš iz Rijeke koja je 2010. godine osvojila drugo mjesto u finalu, a danas ima zaista impresivnu međunarodnu karijeru i plesala je u spotu Justina Biebera.

“Dancestar je za mene uvijek predstavljao uzbuđenje, veselje i iščekivanje. Najviše pamtim ogroman broj sudionika kojima si okružen 24 sata dnevno i od kojih ti neki postanu prijatelji za cijeli život. Svim natjecateljima savjetovala bih da iskoriste baš sve što im to iskustvo pruža: seminare, radionice, nova poznanstva i ono najbitnije – da uživaju na pozornici i izvan nje”, priča Maja Kereš koja će iz SAD-a, gdje već neko vrijeme živi i radi, doći u Poreč kako bi podržala sve natjecatelje.

Partner projekta je Laguna Poreč, a cijelo natjecanje budno prati Međunarodna plesna udruga ESDU (European Dance Union), jedna od najvećih plesnih organizacija na svijetu.

Komentari