Mulder i Scully dobili opasnu konkurenciju?

Peta epizoda 'Dosjea X' na Fox kanalu 16. veljače u 22:00h

Deseta sezona serije ‘Dosjei X’ koja je osvojila 16 nagrada Emmy i 5 zlatnih Globusa i postala jedna od simbola pop kulture devedesetih godina prošlog stoljeća, započela je s emitiranjem 26. siječnja. Prve četri epizode, samo su potvrdile da Gillian Anderson i David Duchovny nisu izgubili ‘ono nešto’ što imaju svi veliki filmski parovi. Danas, jednako kao i prije više od 20 godina kada se serija počela prikazivati, jednako su znatiželjni i relevantni, jedino je kontekst u kojem propitkuju svoje vječite sumnje – drugačiji. Peta epizoda se bavi sasvim suvremenim i vrlo aktualnim događanjem u svijetu.

Teroristički napad samoubojica u kojem stradaju civili, Mulder i Scully riješit će na svoj način, ali ovaj put uz pomoć dvoje mladih FBI agenata koji svojim odnosom neodoljivo podsjećaju na Muldera i Scully s početka karijere. Kemija koja se dogođa između dva para, daje nam naslutiti da njih četvero zaista mogu rješiti sve misterije.

X-Files

Nakon što jedan od dvojce terorista samoubojica preživi napad i u stanju je kliničke smrti, Mulder odmah vidi priliku da svoje iskustvo komunikacije s ljudima koji su ostali negdje ‘između života i smrti’ iskoristi za dobivanje podataka o terorističkoj organizaciji. Pomoć traži od mlade FBI agentice Einstein (Lauren Abrose) koja mu nakon prvobitne dvojbe, odluči pomoći. S druge strane, Scully se za suradnju obraća mladom agentu Milleru (Robbie Amell) te vrlo brzo postaje jasno da se radi o susretu ‘partnera iz snova’ koji mogu prihvatiti da postoje događaji koji su neobjašnjivi i da je upravo misterij – izvor svake istine i znanosti.

Komentari