Tko je slavio s kipićem Emmy u rukama?

Ovogodišnja dodjela nagrada Emmy bit će zapamćena i po govoru Viole Davis

Omiljene nagrade televizijske industrije – Emmy, sinoć su dodijeljene 67. put, a slavljenike dobro poznajemo iz omiljenih nam serija. Donosimo popis najboljih!

Titulu najboljeg u kategoriji dramske serije ponio je popularan naslov ‘Igra prijestolja’ (Game of Thrones), a ovogodišnja najbolja humoristična serije je ‘Potpredsjednica’ (‘Veep’). Najboljim glavnim glumcem proglašen je Jon Hamm za ostvarenje u seriji ‘Mad Men’, a najbolju glavnu žensku ulogu odigrala je Viola Davis u seriji ‘Kako se izvući s ubojstvom’ (‘How to Get Away with Murder’). Upravo je ova glumica, prema mnogima, održala povijesni govor. Pri preuzimanju nagrade zahvalila je kolegama i suradnicima, ali i objasnila koliko je teško biti pobjednica ako ste crnkinja.

“U mojoj glavi, vidim liniju. Iza te linije vidim zelena polja s predivnim cvijećem i prekrasne žene s bijelom kožom kako mi pružaju ruke preko te crte, ali čini se kako nisam ondje. Ja ne mogu ništa učiniti da prijeđem preko te crte“, rekla je Viola Davis, citirajući Harriet Tubman u svom govoru.

“Dopustite mi da vam kažem nešto: jedina stvar koja odvaja žene crne boje kože od bilo koga drugoga je prilika. Ne možete osvojiti Emmy za ulogu koja jednostavno ne postoji”, zaključila je nagrađena glumica.

A nagrađena je i nekada popularna Elaine iz serije ‘Seinfield’, Julia Louis-Dreyfus, ali ovaj put Emmy je primila za najbolju žensku ulogu u humorističnoj seriji ‘Potpredsjednica’, a najbolju mušku ulogu u istoj kategoriji odnio je Jeffrey Tambor (serija ‘Transparent’).

Komentari