Dobrotvorni bal Ministarstva magije

Uz dašak magije donacijama pomozite djeci u domovima

Mali i veliki čarobnjaci napokon i u našoj zemlji imaju svoje MInistarstvo. Još je 31. srpnja (na Harryjev rođendan te ujedno i rođendan J. K. Rowling) ove godine na Harry Potterov rođendan otvorena udruga Ministarstvo magije Hrvatska za sve fanove knjiga o tom neobičnom dječaku.  Idejni pokretač je Martin Gašparić koji je udrugu otvorio zajedno s prijateljicom Teom Hržicom i Josipom Demeterom iz Rijeke. Sve je započelo s jednom kavom na kojoj su dogovoreni osnovni detalji i u roku od dva tjedna sve je bilo spremno za službenu prijavu. ‘Kao udruga, htjeli bismo se aktivirati u skoro svim područjima, jer se Harry Potter stvarno može povezati sa skoro svime. Tako imamo u planu djelovati na području umjetnosti i stvaralaštva, što likovnog, audiovizualnog, književnog itd. Također provodili bi raznorazne tehničke radionice, prvenstveno za mlađi uzrast, ali i za one starije. Osim toga, u planu su i kulinarske radionice pripremanja slastica iz Harry Potter svijeta. Planira se osnivanje metlobojske momčadi, a bit će i projekcija filmova, kvizovi za djecu i odrasle i još puno toga. Sigurno će na redovnoj bazi biti okupljanje članova, a kad uhvatimo ritam, biti će i ovog ostalog na redovnoj bazi. Budući da planiramo djelovati u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Zagrebu, u planu su i neka putovanja i druženja u drugim gradovima’, kazao je za portal Roditelji.hr Martin iz Ministarstva magije.

A ono čime se trenutno bave jest bal koji će se održati 11. prosinca u klubu Ritam grada smještenom na Trgu bana Josipa Jelačića, s početkom u 20 sati. Bal je dobrotvornog karaktera i na samom balu skupljat će se donacije u obliku odjeće, obuće, igračaka i ostalih potrepština za djecu u domovima.

Stoga odjenite svoje svečane pelerine, haljine i odijela te dok se spremate pogledajte imate li u ormaru nešto što bi moglo usrećiti nekoga ovaj Božić.

Preporučujemo

Komentari