Dajte svom domu ‘injekciju’ topline i ugode

U modernim interijerima prevladavaju neutralne nijanse sive, bijele i bež boje pa prostor često vapi za elementima koji bi mu dali ‘injekciju’ topline i ugode. Inspiracija aktualnim godišnjim dobom, jeseni - njezinim bojama i plodovima može biti idealan način da to postignete

Jesen je prava čarolija, ne samo u kulinarskom ili pak modnom smislu, nego i u uređenju interijera. Raskoš boja, mirisa i plodova je inspiracija kojoj je teško odoljeti pa kada nastupe hladni dani i mi se osvrnemo po svome modernom stanu u kojem prevladavaju bijeli i sivi tonovi, namještaj visokog sjaja i metalni detalji, uviđamo da nam nešto nedostaje i rado bismo sve ono što vidimo u prirodi prenijeli i
u svoj dom. A to doista nije problem. Da bismo to postigli, nije potreban kompletno novi namještaj ni boja na zidovima, nego poneki detalj.

profimedia-0274290880

Dizajnerica interijera Vesna Janko Finderle preporučuje da u ostvarenje svoga plana krenemo od jesenskih boja, koje se kreću od žute do tamnosmeđe i sive, koja u kombinaciji s drvom može izgledati itekako toplo i odavati dojam ugode. Tako će naš minimalistički asketski dom dobiti puninu.

‘Ukoliko je vaš ambijent u hladnim tonovima, jednostavnim nijansama i tonalitetima, svakako se poigrajte teksturama, materijalima, prekrivačima, jastucima, tepisima u raznim bojama, a sve kako biste na učinkovit način promijenili i prilagodili svoj prostor za ovo godišnje doba’, ističe dizajnerica. Dobro je pritom osloniti se na trendove koji mogu pridonijeti boljem dojmu. No Vesna Janko Finderle upozorava da bismo u slijeđenju trendova trebali imati mjere, inače će dom izgledati poput kataloga. ‘Trendovi neka nam služe kao putokaz i mala natuknica, ali nikako kao jedini i obavezan smjer. Trend prilagođavamo sebi samima, jer udobnost življenja i sama ugoda je ono što u domu želimo postići’, smatra dizajnerica.

Komentari