Kako blagdanske dekoracije uskladiti sa skandinavskim stilom uređenja

Nenametljivi i profinjeni skandinavski interijeri nisu baš na ‘ti’ s blještavilom i jarkim bojama koje prati standardne blagdanske dekoracije. Naučite kako stil stanovanja uskladiti s nadolazećim danima

Trenutačno (uz shabby chic) najpopularniji stil uređenja u interijeru, skandinavski, ima neke svoje zakonitosti kada su božićne dekoracije u pitanju. Ovaj stil voli minimalizam, nenametljivost i jednostavnost, a blještavilo i sjaj su mu slabe točke. Njih uvijek možete provući kroz sitne detalje: lampice, svijećnjaci i fenjeri ili pak krzeni detalji (deke, jastuci, mini tepisi) mogu ostaviti takav raskošniji i blistaviji dojam te unijeti toplinu. No ne zaboravite da skandinavski stil preferira i prirodne materijale – osim drveta, tu su i dekoracije od plodova prirode – sušenog voća, grančica, bobica, češera… Na taj način će dom oživjeti i ispuniti se mirisima prirode.

Aranžiranje blagdanskog stola je ono što ne smijete zaobići. Kako uz kuhanje nećete imati vremena za dekoriranje, predlažemo vam da ukrase za stol izradite i prirpremite.

SJAJ I ŠTRAS U MODERNOJ VARIJANTI

Želite nešto drugačiju jelku, a ne želite se odreći sjaja i štrasa kao ni lepršavih boja? Idealno rješenje je bor koji ćete nalijepiti na neku staru sliku ili ogledalo. Prekrijte ga čvrstim papirom (može biti i u tamnoj boji, da dekoracije više dođu do izražaja), a na njega nalijepite kuglice i ostale elemente po želji. Vješto iskombinirajte boje i pažljvo stavljajte ukrase kako bi zadržali oblik.

AKO NE MOŽETE BEZ CRVENE…

Crvena je jedna od zaštitnih boja ovih blagdana. Vaš skandi interijer neće nimalo izgubiti na autentičnosti ako je upotrijebite.

white branch tree

Minimalistčke jelke ne trebaju puno ukrasa – ostat ćete dosljedni stilu ako stavite samo lampice. Iskoristite okvir kreveta za dekoracije koje vam usput mogu poslužiti i kao nova rasvjetna tijela.

100% ASKETSKI

Neutralne bijela i bež ne trebaju kolorističku protutežu da bi dekoracije bile vidljive i isticale se. Samo nastavite u istome tonu!

profimedia-0308101299

U ovom stilu i ukrasni predmeti imaju funkciju, no za Božić je ipak malo opuštenije. No ne pretjerujte s količinom kako bi dom ostao prozračan.

profimedia-0308653825

Komentari