Više od obične fotografije i grafike…

Produkt dizjan brand.o, iza kojeg stoji bračni par Zucco iz Splita, poseban je jer predstavlja više od obične fotografije i grafike... To su slike koje možete dodirnuti i osjetiti!

Ukrašavanje zidova interijera obično je dugotrajan proces za one koji žele svom prostoru dati poseban pečat. I kad se čini da je to sve, uvijek mu se može podariti nešto novo, nešto posebno, drugačije. Kao na primjer ‘slike koje možete dodirnuti i osjetiti’, produkt dizajn brand.o iza kojeg stoji bračni par Zucco iz Splita. Gorjana, arhitektica iz Splita i Brando, grafički dizajner iz Italije po kojemu je njihov brend i dobio ime, dugo su razmišljali kako svoju kreativnost pretočiti u nešto jedinstveno. ‘Povezali smo dizajn interijera, fotografiju i grafiku, no osjećali smo da nedostaje ona tanka nit koja sve povezuje, a drvo kao osnovna materija nam je omogućilo da sve to zajedno povežemo u jednu cjelinu’, govori nam Gorjana Drašković Zucco, koja je većinom zadužena za marketinške aktivnosti, dok se tehničkim većinom bavi njezin suprug.

brand.o

Njihov produkt dizajn poseban je jer predstavlja više od obične fotografije i grafike te tako na jedinstven način obogaćuje interijer. Jer dok s jedne strane služi kao dekoracija, za vlasnike znači i emociju koja ih veže za trenutak koji prikazuje, bilo da je to tek rođeno dijete, nešto ili netko s važne proslave rođendana, vječanja… ‘Može to biti bilo kakav motiv, mrtva priroda, portret ili bilo što čega se želite sjećati’, govori Gorjana te objašnjava proces nastajanja ovakvih slika.

brand.o

Kako se izdvojiti iz ‘komercijale’?

‘Izrađuju se graviranjem u drvu raznim tehnikama, linijama, točkama ili krivuljama pa su i rezultati jako različiti. Prvo se na temelju fotografije softverski obrađuje odabrani motiv, koji se zatim gravira. Slike mogu biti obojene ili pak u prirodnoj boji drva, najčešće ih radimo u A3 i A2 formatu, no u ponudi je i A4, a za izradu jedne potrebno nam je otprilike pet dana. I onda ih je uistinu moguće dodirnuti i osjetiti. Jer kad ih dotaknete, možete doslovno osjetiti strukturu ‘fotografije’ poput skupa čestica od kojih je sačinjena, a i vizualno je drugačija percepcija ovisno o udaljenosti i kutu gledanja.

brand.obrand.o

Tehnika kojom se bavimo pruža neizmjerene mogućnosti. Dosad smo se bavili drvom i njegovim derivatima, ali planiramo uskoro primijeniti tehniku graviranja na metale i plastične ploče s led rasvjetom. Mogućnosti su velike i potrebno je malo eksperimentiranja… No ono što smo željeli postići našim slikama i portretima su predmeti osobne prirode, koji se mogu pokloniti dragim ljudima ili se njima može jednostavno obogatiti životni prostor’, priča nam ova kreativna Splićanka, koja je uspjela u moru komercijalnih proizvoda ponuditi nešto novo i posebno, što su već mnogi prepoznali.

Komentari