Čokolada i naranča u neodoljivoj sirovoj torti

Sirova i zdrava poslastica od naranče i čokolade

Ova divna osvježavajuća torta od mnogima omiljenih sastojaka – čokolade i naranče – toliko je kremasta i ukusna da je teško povjerovati da je napravljena isključivo od zdravih sastojaka! Pronašli smo ju na blogu Travelling Oven.

Sastojci:

Za čokoladnu podlogu:

2 šalice badema
1 šalica kokosovih mrvica
3/4 šalice datulja (odkoštenih i prethodno namočenih 20 min u vodi)
2 žlice javorovog sirupa (ili agavinog)
3 žlice sirovog kakao praha
1/2 žličice cimeta
prstohvat soli

Za narančinu kremu: 

2 šalice indijskih oraščića (prethodno namočenih 3-5 sati u vodi)
3/4 šalice svježe iscijeđenog narančinog soka
naribana korica od 2 naranče (neprskane)
1/2 šalice javorovog sirupa (ili agavinog)
3 žlice otopljenog kokosovog ulja

Napomena: 1 šalica = 250 ml

Za dekoraciju:

Kakao nibsi (zrnca sirovog kakaa) i naribana korica naranče

Priprema:

Za podlogu najprije dobro sameljite bademe u multipraktiku i zatim dodajte kokosove mrvice, datulje, javorov sirup, kakao, cimet i sol i sve dobro usitnite dok se ne poveže u smjesu. Dobivenu smjesu utisnite u okrugli kalup za torte (prethodno obložen papirom za pečenje). Prstima utisnite smjesu kako bi bila dobro povezana.

Za kremu stavite sve sastojke u blender i miksajte dok ne dobijete gustu i glatku smjesu. Prelijte kremu preko pripremljene čokoladne podloge i za dekoraciju možete posipati kakao zrncima i naribanom narančinom koricom. Stavite tortu u zamrzivač na 2-3 sata ili dok se krema ne stisne te ju prebacite u hladnjak. Dobro ohlađenu tortu možete prebaciti na stalak za torte i rezati na kriške. Dobar tek!

Preporučujemo

Komentari