Desert u čaši

Sigurni smo da će ovaj recept desert u čaši zadovoljiti vašu želju za slatkim, ali vas i oduševiti jer je brz i jednostavan za pripremu

SASTOJCI ZA 4 ČAŠE (CCA 300 ML):

1 limun, 150 ml suhog bijelog vina, 80 g šećera, 200 g malina, 200 g kupina, 2 žlice smeđeg šećera, 40 ml porta (alternativno sirup od malina), 330 g hladnog slatkog vrhnja

PRIPREMA:

1 Limun operite u vrućoj vodi, obrišite ga, naribajte koricu (pazite da je i eko uzgoja tj. da je korica jestiva) i iscijedite sok. Sok i koricu miješajte s vinom i šećerom dok se šećer ne otopi. Ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat.

2 Šećer karamelizirajte u loncu, pa ga zalijte portom. Dodajte maline (osim par komada za ukrašavanje) i kuhajte ih 2 minute. Maknite s vatre pa vilicom usitnite maline i ostavite da se ohlade.

3 Polovicu mješavine s bijelim vinom istucite zajedno s tučenim vrhnjem. Kad se smjesa počne pretvarati u kremu, postupno dodajte i drugi dio mješavine s vinom dok ne dobijete pravu kremu. Kremu ulijte u čaše, na nju ulijte umak od malina i ukrasite preostalim malinama.

PO ČAŠI: 450 KCAL

Komentari