Drugačije mariniranje mesa

Kad se meso okupa u marinadi priremljenoj maštovito i s ljubavlju, nastaje fenomenalno jelo

Marinada od jogurta

Popržite 1 žlicu začina (korijandar, kardamom, koromač) bez dodavanja masnoće pa fino izmiksajte. Nasitno nasjeckajte 6 češnjeva češnjaka te pomiješajte s 2 žličice soli. Dodajte sok i naribanu koru od 1 limete. Potom nasitno nasjeckajte 1 glavicu luka i čili te pomiješajte. Smjesu pomiješajte sa začinima te umiješajte 150 ml Cremoso krem jogurta.

Ribež za hren

Što može marinadi dati doista pikantnu notu? Hren! Trebate ga ribati isključivo ručno na ribežu. Ako vam pritom počnu suziti oči, sjetite se da je hren bogat eteričnim uljima koja djeluju antibakterijski te optimalno dezinfi ciraju sluznicu.

Komentari