Eminina božićna drvca cupcakesi kao jedinstven dar!

Najljepši pokloni su oni koji se daruju srcem. To dobro zna blogerica Emina Horvat koja godinama vještim rukama izrauje neodoljive slastice i daruje ih najmilijima. U nastavku vam donosimo njezin recept za božićna drvca cupcakese

Upišete li u internet ‘Happiness is Homemade’, na jednome mjestu ćete se moći insprirati neodoljivim gastro idejama koje autorica Emina Horvat vrijedno otkriva na svome blogu. Svakog Božića Emina priprema slastice koje daruje najmilijima. Ukoliko vam je ponestalo ideja što darovati najbližima, možda ovi božićni cupcakesi mogu biti vaš jedinstven, ali i ukusan poklon.

‘Priprema Božićom inspiriranih slastica i jela je uistinu posebna priča i srce mi zaigra kad se samo sjetim svega što stiže. Kod mene je u to vrijeme sve u blagdanskom duhu, pa čak i pizzete. Iako se radi
o sasvim običnom i jednostavnom jelu, uz mrvicu kreativnosti možete napraviti nešto unikatno. Poigrajte se božićnim oblicima i napravite svoje slatke male pizze, bilo da se odlučite za boriće ili možda zvijezdu repaticu, čizmicu ili neki drugi oblik. Nije tajna ni da volim čokoladni namaz pa sam uvijek u potrazi za nekim dobrim, a jednostavnim receptom. Domaći namaz je više nego dobra zamjena kupovnoj
inačici, a u sebi ne sadrži aditive i možete ga bezbrižno ponuditi i najmlađim članovima obitelji. Kažu kako ljubav ide kroz želudac, a ja u potpunosti stojim iza toga i želim vam sretan Božić!’ poručuje
Emina.

Sastojci:

• 4 jaja
• 3 šalice ulja
• 6 šalica brašna
• 5 šalica šećera
• 1 šalica kakaa
• 3 šalice vode
• 1 vanilin šećer
• 1 prašak za pecivo
• čokoladni namaz za punjenje

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte šećer pa ih izmiksajte tako da dobijete pjenastu smjesu. Snijeg lagano umiješajte u smjesu žumanjaka i šećera. Dodajte ulje, vodu i vanilin šećer pa miksanjem povežite sve sastojke. Za kraj dodajte kakao, brašno i prašak za pecivo pa promiješajte žlicom. Uvijek kad dodajete kakao, možete dodati još jednu do dvije žlice vode. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za muffine namastite ili umetnite košarice za muffine. Napunite kalup smjesom i na vrh stavite žličicu čokoladnog namaza. Kolačiće pecite do 15 minuta. Gotove muffine izvadite iz pećnice i ostavite da se tako hlade nekoliko minuta. Izvadite ih iz kalupa . Ohladite ih u potpunosti prije dekoriranja.

Dekoracija:

• šlag
• zelena boja u prahu ili gelu
• šareni dekorativni posip

Šlag pripremite prema uputi s vrećice, a koristite li slatko vrhnje, samo ga izmiksajte, no pripazite da ga ne miksate predugo jer se neće moći lijepo oblikovati. Šlag obojite u zelenu jestivu boju u prahu ili gelu. Napunite slastičarsku vrećicu, stavite zvjezdasti nastavak i kružnim nanošenjem formirajte oblik drvca. ‘Okitite’ drvca kuglicama. A kako bi vaši kolačići izgledali poput malih poklončića koje možete ponosno darovati, na dno cupcakesa dodajte mašnicu kao dekoraciju.

Preporučujemo

Komentari