Fašnik uz zdrave krafne

Tvornica zdrave hrane otkriva recept za zdrave krafne, stoga fašnik može započeti

Slastica fašnika su krafne i nismo mogli pustiti da u ovo maskirano, peto godišnje doba godine jedete krafne iz dubokog ulja ili kupovne krafne. U svakom kraju lijepe naše ove se fine prženice od dizanog tijesta drugačije zovu. Negdje su krafne, negdje krofne, negdje pokladnice no kako god se zvale jedno im je zajedničko: čine ovo vrijeme maškaranja baš posebnim, a pogotovo kad su zdrave i bez spremanja u dubokom ulju.

Potrebni sastojci:

1 i 1/2 šalica pirovog brašna
2 žličice praška za pecivo
himalajska sol
1/2 šalice agavinog sirupa

Mokri sastojci:

3/4 šalice sojinog mlijeka
1 žličica jabučnog octa
1/4 šalice soka od jabuke
1 žličica ekstrakta vanilije
1/4 šalice kokosovog ulja

Priprema:

Pećnicu stavite girjati na 180 stupnjeva. Spojite sve suhe sastojke, a mokre sastojke stavite u lonac i na laganoj vatri ih miješajte dok se svi ne otope i lijepo ne spoje. Vlažne sastojke dodajte u suhe i dobro izmiješajte u laganu smjesu. Nabavite kalupe za američke krafne i smjesu ulijte u kalupe. Pecite 12 minuta, pustite da se ohlade pa ih prelijte čokoladom (preporučamo smjesu od jedne žlice kakaoa, jedne žlice meda te malo omekšalog maslaca) ili samo prelijte/napunite pekmezom.

Zdrave sastojke potražite na webu Tvornice zdrave hrane

Komentari