Fini burger od pačjih prsa

Pačja prsa prava su poslastica na tanjuru

Sastojci za 4 osobe:

• 1 kg filea pačjih prsa
• sol
• ½ krastavca
• ½ ljubičastog luka
• 1 rajčica
• 4 lista zelene salate
• 4 peciva za burger
• umak

Priprema:

1 Uklonite kožu s prsa. Narežite meso na trake, dvaput sameljite pa posolite. Oblikujte 4 popečka te stavite u hladnjak.

2 Krastavac dobro perite i narežite na ploške. Ljubičasti luk također narežite, kao i rajčicu. Operite list zelene salate.

3 Zarežite peciva te popržite na grillu u pećnici. Pržite na grillu popečke 2-3 minute s obje strane tako da ostanu iznutra još lagano ružičasti (ili ih pecite dulje ako želite jače pečeni burger). Stavite popečke na donji dio peciva te raspodijelite po tome povrće. Potom stavite gornji dio peciva te poslužite s umakom.

Komentari