Hamburger, može i bez mesa!

Upotrijebite šarm i najjednostavniju ideju pretvorite u veličanstven obrok

Sastojci za 4 osobe:

• 200 g sušenih zrna soje
• 1 luk
• 10 g nasjeckanog đumbira
• 1 čili papričica
• 1 žlica korijandra (nasjeckanog)
• 60 g krušnih mrvica
• 2 jaja
• sol i papar
• majoneza i senf (za umak)
• sezonska salata (po želji)
• nasjeckani svježi peršin

Priprema:

1 Omekšajte 200 g sušenih zrna soje u vodi (12 sati). Kuhajte ih u vodi 90 minuta, ocijedite i napravite pire. Pomiješajte ga s glavicom nasjeckanog luka, 10 g nasjeckanog đumbira, 1 nasjeckanim čilijem, 1 žlicom nasjeckanog korijandra, 60 g krušnih mrvica, 1 jajem, solju i paprom. Oblikute pljeskavice pa pržite na ulju.

2 Pomiješajte po 2 žlice majoneze i senfa i napravite umak. Naribajte više vrsta salate (primjerice, mrkvu te ljubičasti i bijeli kupus).

3 Prerežite peciva i premažite ih umakom, dodajte vegetarijanski burger, naribanu salatu, a na vrh i jaje pripremljeno ‘na oko’ i začinjeno svježim peršinom.

Komentari