Idealan zimski homemade napitak: vruća čokolada na štapiću

Niske zimske temperature idealne su da se u svom toplom domu počastite homemade vrućom čokoladom na štapiću

Jeste li ikad isprobali vruću čokoladu na štapiću? Radi se od najfinije čokolade te vam osim štapića i vrućeg mlijeka ne treba ništa više, zbog čega je ovaj način idealan za serviranje u kafićima, no možete ga napraviti kod kuće te iznenaditi goste; priprema je prilično jednostavna, slijedite li recept s portala Journal.hr.

Trebaju vam čokolada za kuhanje, posudice za led, drvene žličice, štapići ili čak čvršće i kraće slamčice te začini i dodaci po želji. Možete pomiješati tamnu i mliječnu čokoladu za dodatno uzbudljiv okus i dodati malo kakaa u prahu.

Sastojci:

450 g čokolade
40 g kakaa u prahu
šećer u prahu po želji
cimet, čili, vanilija ili neki drugi začin po želji
komadići karamele, bombončići…

Priprema:

Otopite čokoladu, umiješajte kakao u prahu te šećer i začine ako ih stavljate. Smjesu ulijte u slastičarsku vrećicu te ispunite odjeljke u posudicama za led (idealne su one silikonske). Zapiknite štapić u sredinu te dodajte komadiće karamele ili bombončiće na vrh. Ostavite da se čokolada stvrdne u frižideru i nakon otprilike 1h imate svoju vruću čokoladu na štapiću. Treba vam samo vruće mlijeko!

Mocha salted caramel hot chocolate on a stick with extra marshmallows cause it’s autumn🍂🍁recipe will be up on the blog soon!

Fotografiju objavljuje Amanda • A Cookie Named Desire (@acookienameddesire) Stu 9, 2015 u 2:10 PST

Komentari