Idealno je vrijeme za pitu s nektarinama

Premda je ljeto, nema potrebe da se odreknete slatkog! Stoga neka vam cijela kuća zamiriše od ove prefine pite s nektarinama

Sastojci za 14 komada

Za tijesto:

• 100 g hladnog maslaca
• 250 g pirova brašna (tip 630)
• prstohvat soli
• 60 g šećera
• 1 jaje

Ostalo:

• 3 jaja
• 80 g šecćera
• 2 žlice vanilin šećera
• 250 ml bademova mlijeka
• 2 žlice jestivog škroba
• 150 g mljevenih badema
• 2-3 nektarine
• 100 g višanja (iz staklenke)

1 Narežite maslac na kockice. Zamijesite s preostalim sastojcima za tijesto te s 1-2 žlice hladne vode. Omotajte prozirnom folijom te stavite na 30 minuta u hladnjak.

2 Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Izvaljajte tijesto te obložite namašćeni kalup za pitu (promjera 26 cm). Pecite prekriveno papirom za pečenje i orasima u ljusci oko 15 minuta (pročitajte savjet lijevo). Uklonite papir i orahe.

3 Razmutite jaja, šećer, vanilin šećer, bademovo mlijeko, škrob i bademe. Raspodijelite po biskvitu. Operite i očistite voće, nektarine prerežite pa uklonite koštice. Ocijedite
višnje. Oboje raspodijelite po preljevu pa pecite oko 35 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.

Komentari