Ipak je moguće – brzi obrok koji nije ‘junk food’

One pan pasta maštovito je i ukusno jelo od tjestenine, napravljeno u samo jednoj posudi

Brz način života primorao nas je da uvedemo više praktičnosti u svoju kuhinju. Kako pojesti kuhani obrok, a da na njega “ne potrošimo” puno vremena? Možda da pripremite one-pan-pastu? One-pan-pasta pravo je rješenje, jer u samo jednom komadu posuđa (ovom slučaju tavi) možete u vrlo kratkom vremenu napraviti ukusan obrok.

U tavi je objedinjeno nekoliko vrsta hrane – meso, povrće s tjesteninom, umak… koje bismo inače spremali odvojeno u tri posude. Ovakav brzi obrok ipak zbog svojih sastojaka i načina pripreme ne spada u fast food, nego je prilika da pojedete skuhan, zdrav i ukusan obrok nakon što dođete kući s posla. I onda kada ste na dijeti, jer ‘one-pan-pasta’ može imati širok raspon kalorija. A nakon jela, osim tanjura, pribora za jelo i daske za rezanje začina i mesa jedini komad posuđa koji trebate oprati jest – tava.

Priprema:
Zagrijte tavu na štednjaku. Nakon toga, stavljate na masnoću one sastojke koji se prže (meso, riba, pinjole…), zatim ih sklonite s tave na tanjur ili dasku za rezanje. U tavu onda stavite vodu i prstohvat soli, te po želji maslinovo ulje. Dodajte tjesteninu i povrće, šunku, sir… Pri kraju vratite meso, odnosno pržene sastojke, te pustite da se svi okusi prožmu zajedno ih kuhajući oko dvije do tri minute, dok voda ne ispari.

Komentari