Jeste li probali ‘kruh bez ugljikohidrata’?

Obzirom da ima tek 0,8 g ugljikohidrata po komadu, Ooopsie kruh prozvan je kruhom bez ugljikohidrata te je pogodan za 'ovisnike' o pecivima koji žele smanjiti tjelesnu težinu

Oopsie kruh nije jedan od onih nakon kojeg ćete osjećati grižnju savjesti i izgovarati: “Ups!”. To je kruh bez ugljikohidrata koji je vrlo popularan u dijetama s niskim udjelom ugljikohidrata. Osim toga, odličan je za sve koji se ne mogu odvojiti od kruha, a žele smanjiti kilograme. S obzirom da ima minimalni udio ugljikohidrata (0.8 g po komadu), mnogi ga nazivaju prvih kruhom bez ugljikohidrata.

Oopsie kruh je spužvast i mekan pa je vrlo dobar za izradu sendviča. Kada ga prepolovite na pola napunite ga vašim omiljenim sastojcima. Kombinacija ima mnogo, jer je Oopsie kruh bez ugljikohidrata neutralnog okusa pa je izvrsnog okusa i s rajčicom i mozzarelom, ali i primjerice s džemom.

Za 7 – 9 peciva vam je potrebno:

100 g krem sira (abc ili Philadelphia)

3 jaja

½ žličice praška za pecivo

malo soli (preporučamo himalajsku)

Priprema:

Odvojite bjelanjke i žumanjke. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i malo himalajske soli, a u drugoj zdjeli umutite žumanjke, sir i prašak za pecivo do glatke smjese. Snijeg potom pažljivo dodajte u smjesu žutanjaka i sira. Polako miješajte kako bi zadržali zrak u smjesi. Žlicom uzimajte smjesu i stavljajte ju na pleh sa papirom za pečenje. Pecite 25 minuta na 150°C.

U Ooopsie kruh također možete staviti različite vrste sjemenki na njih prije nego što ga počnete peći.

Tekst i foto: Tvornica zdrave hrane, facebook

Preporučujemo

Komentari