Kako napraviti puding od tapioka perlica?

Puding od tapioka perlica može se pripremiti na razne načine, no isprobajte ovaj naš, vjerujemo da će vam se svidjeti

Već smo pisali o tapioki, škrobastoj namirnici, koja se dobiva iz korijena latinoameričkih biljaka manioka (cassava, yucca) i tapioka. Iako čisti ugljikohidrat (škrob) tapioka je zdrava lako probavljiva hrana, osobito kad se miješa s drugim namirnicama. Najčešće se u kulinarstvu koristi za pripremu pudinga obzirom da u kontaktu s toplom vodom ili mlijekom postaje želatinasta. Obzirom da je bez ukusa i mirisa u nju se mogu dodati razne arome, jaja, mlijeko, vrhnje, sladila… U nastavku vam donosimo recept s tapioka perlicama.

Sastojci: 

– 2 i pol žlice šećera (preporuka je neka zdravija varijanta poput šećera kokosove palme ili makar nekog nerafiniranog šećera)
– 
250 ml bademovog (ili nekog drugog) mlijeka
– 35 g tapioka perlica
– 1/4 čajne žlica vanilije u prahu

Priprema: 

Tapioka perlice prelijte vodim i ostavite ih da omekšaju oko dva sata. U mlijeko dodajte šećer i vaniliju, a zatim i ocijeđene tapioka perlice i pustite da sve zakuha uz lagano miješanje. Smanjite vatru i uz miješanje kuhajte dok se ne zgusne i dok perlice ne postanu prozirne. Ulijte u zdjelice za serviranje i ostavite da se ohladi. Prije serviranja dodajte voće po želji.

Recept za kruščiće od tapioke (škroba, ne perlica) pogledajte ovdje!

Komentari