Lagano riblje jelo iz lonca

Jela sa žlicom griju i dušu i tijelo. Najbolji su izbor za hladne dane koji su pred nama, jer su prepuna povrća i ostalih čuvara imuniteta

Sastojci za 4 osobe:

• 1 poriluk
• 1 koromač
• 1 mrkva
• 8 posušenih rajčica
• 4 češnja češnjaka
• 4 žlice maslinova ulja
• 1 žličica sjemenki koromača
• 250 ml bijelog vina
• 400 ml ribljeg temeljca
• 1 mjerica mljevenog šafrana
• 750 g ribljeg fileta

Priprema:

1 Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Narežite poriluk i koromač na trake, a mrkvu na ploške. Usitnite rajčice. Oljuštite češnjak te ga narežite na tanke prutiće.

2 Ugrijte maslinovo ulje u vatrostalnom loncu. Popržite sjemenke koromača. Dodajte i kratko pirjajte češnjak i pripremljene sastojke. Ulijte bijelo vino i riblji temeljac. Začinite šafranom, solju i paprom, zakuhajte i kuhajte 5 minuta.

3 Operite ribu te je narežite na komade. Stavite u lonac. Pecite oko 12 minuta u pećnici. Odličan prilog je baguette.

Komentari