Limunada s goji bobicama

Goji bobice – male, crvene bobice dozrijevaju od kolovoza do listopada no u sušenom obliku mogu se konzumirati tijekom cijele godine. Bobice se ne beru, zbog brze oksidacije, već se tresu s grana pa se potom suše. A zovu ih najjačim antioksidansima na svijetu!  Osim toga, bogate su i mineralima, vitaminom C i E te imaju mnogobrojna ljekovita svojstva koja pozitivno utječu na jačanje imunološkog sustava, cirkulaciju, snižavanje povišenog krvnog tlaka, jetru i bubrege te ublažavanje nuspojava kod kemoterapije.

Super bobice uistinu su kao lijek, a ovaj napitak osim fantastičnih goji bobica sadrži svježi đumbir koji je također pun antioksidansa pa će spravljena limunada biti najbolji napitak vaše zdravlje.

Sastojci:

2 žlice goji bobica
1 i pol šalica vode
sok od pola limuna
1 žlica naribanog svježeg đumbira
malo meda

Priprema:

Namočite goji bobice u vodu na najmanje jedan sat. Namočene goji, vodu i ostale sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte.

Za dodatne zdrave recepte i savjete, posjetite stranicu Tvornica zdrave hrane!

 

Komentari