Neobične palačnike

Donosimo vam recept za palačinke s repicom i kikirikijem

Sastojci za 4 osobe:

• 400 g repice (ili mrkve)
• 60 g kikirikija (neprženog, neslanog)
• 1 žlica nasjeckanih listića peršina
• 1 žlica bijelog vinskog octa
• 2 žlice ulja od kikirikija
• sol, papar
• 300 g brašna
• 400 ml nezaslađenog kondenziranog mlijeka
• 1 žličica praška za pecivo
• 3 mlada luka
• 3-4 žlice kokosove masti

Priprema:

1 Ogulite repice i naribajte je na trake. Grubo usitnite kikiriki te popržite u suhoj tavi. Pomiješajte repicu, kikiriki, peršin, ocat i ulje. Začinite solju i paprom te ostavite da odstoji oko 30 minuta.

2 U međuvremenu pomiješajte brašno, mlijeko od badema i dva prstohvata soli, pa ostavite da odstoji 30 minuta. Umiješajte prašak za pecivo. Pripremite mladi luk, narežite na kolutiće i umiješajte.

3 Ugrijte kokosovu mast u velikoj teflonskoj tavi. Stavite na ulje tijesto s pomoću žlice te pržite palačinke sa svake strane oko 2 minute. Poslužite na tanjurima zajedno sa salatom od repice.

Komentari